Defne Yaprağı Nasıl Kurutulur? 2 Farklı Yöntem
Defne yaprağı fırında nasıl kurutulur? Defne yaprağı güneşte kurutulur mu? Defne yaprağı kurusu nasıl kullanılır? İşte, güneşte ve fırında defne yaprağı kurutma yöntemleri:

Defne yaprağı, yemek pişirme esnasında sık sık kullanılan aromatik bir yapraktır. Özellikle balık gibi ağır kokulu yemeklere eklenerek, kokunun hapsedilmesi sağlanır. Kuru veya taze olarak kullanılabilen defne yaprağı, yemek pişirme işlemi bittikten sonra çıkarılır. Yani pişen yaprak tüketilmez. Defne yaprağının Hindistan, Endonezya, Karayipler, Akdeniz defnesi gibi birçok farklı çeşidi bulunur. 

Defne Yaprağı Güneşte Nasıl Kurutulur?

Bu yöntem genellikle yaz aylarında ve havaların sıcak olduğu dönemlerde tercih edilir. İşte, adımlar;

  1. Öncelikle defne yaprakları yıkanıp kurutulur.
  2. Güneş gören bir alana (balkon veya teras gibi) temiz bir örtü serilir.
  3. Yapraklar birbirine değmeyecek şekilde örtünün üzerine dizilir.
  4. Kurutma işlemi ortalama 7-15 gün arası sürer.
  5. Her gün yapraklar ters yöne doğru çevrilmelidir.
  6. Bu sayede defne yapraklarının her tarafı eşit bir şekilde kurutulur.

Defne Yaprağı Fırında Nasıl Kurutulur?

Bu yöntem soğuk havalarda tercih edilir. İşte, fırında defne yaprağı kurutmak için uygulamanız gereken adımlar;

  1. Defne yapraklarını yıkayıp kurutun ve ayıklayın.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  3. Defne yapraklarını tepsiye birbiriyle temas etmeyecek şekilde dizin.
  4. Fırın ısısı 40-60 derece aralığında olmalıdır.
  5. Defne yaprakları fırın performansına bağlı olarak, ortalama 6-8 saat içinde kurur.
  6. Saat başı fırın tepsisi çıkarılmalı ve yapraklar ters yöne doğru çevrilmelidir.

Kuruttuğunuz yaprakları nasıl saklayacağınızı bilmiyorsanız, yazımıza göz atın; Defne yaprağı nasıl saklanır?

Kurutulmuş Defne Yaprağı Nasıl Kullanılır?

  1. Bir adet defne yaprağını, karnabahar, lahana gibi sebzeleri haşlarken tencerenin içerisine ekleyerek kokunun azalmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Taze veya kuru defne yaprağını, balık gibi yemekleri fırında pişireceğiniz zaman üzerine ekleyerek kokuyu azaltabilirsiniz.
  3. Kurutulmuş defne yaprağını öğüterek baharat olarak kullanabilirsiniz.
  4. Defne yaprağını, Hint baharatı olarak bilinen garam masala yapımında kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Portakal nasıl kurutulur?
  2. Elma nasıl kurutulur?
  3. Kekik nasıl kurutulur?
  4. Lavanta nasıl kurutulur?
  5. Fırında meyve nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı