Çorbayı Servis Ettiğiniz Kasenin Türü Neden Önemlidir?
Çorba özellikle kış aylarında ve hastalık zamanında sevilerek tüketilen, iç ısıtan sıcak başlangıçlardan biridir. Çorba kasesi seçimi neden önemlidir sizler için anlattık. İşte, çorbayı servis ettiğiniz kasenin türü neden önemlidir:

Hastalıkta ve sağlıkta, soğuk veya sıcak havalarda çorbanın her zaman aç karnını doyurması ve ruhu yatıştırması garanti edilir. Tavuklu erişte ve Fransız soğan gibi klasiklerden mercimek çorbası, şehriye çorbası hatta domates çorbası kadar sınırsız sayıda çorba çeşidi vardır. Ancak, en sevdiğiniz çorbayı hazırlamaya çalışırken meydana gelebilecek bazı genel mutfak aksilikleri vardır.

İnsanların çorba pişirirken yaptığı en yaygın yedi hata, çok yüksek ısıda pişirmek, sıvıyı yeterince tuzlamamak, suyu az kullanmak, sebzeleri çok pişirmek, domatesleri çok erken eklemek, düdüklü tencere kullanmamak ve süslemeyi unutmaktır. Tüm bu faktörler, nihai ürününüzde önemli bir rol oynasa da, çorba şaheserinizden ne kadar zevk alacağınızı belirleyebilecek şaşırtıcı bir şey daha var - ve bu, onu servis ettiğiniz yemek türüdür.


Sıcaklığı Belirler

Kase, deneyimi belirler. Çorbanın tadını çıkarmak ve yavaşça höpürdetmek istiyorsanız derin ve dar bir kase en iyisidir. Bu arada, sığ kaseler oldukça iyi sunum sağlar. Garnitürler ve ekmek sosları için harika bir yuva oluşturur. Ancak sığ bir kapla daha fazla yüzey alanı gelir, bu da çorbanızın çok daha çabuk soğuması anlamına gelir.

Bununla birlikte, sığ kaseler, tabaklar veya kaplar kullanmanın bir avantajı vardır. Bir çorbayı soğutmak söz konusu olduğunda, pişirildiği uzun ve dar tencerede bekletmek, oda sıcaklığına ulaşmasını sonsuza kadar alabilir. Bunun yerine, çorbayı sığ kaplara koymanızı öneririz, bu da soğuma sürenizi büyük ölçüde kısaltır. Bu sadece size zaman kazandırmak için değil, sizi ve ailenizi güvende tutmak için de önemlidir. İstenmeyen bakteri üremesi size gizlice girebilir ve uygun soğutma yöntemleri bunu önleyebilir.

Çorbanızı buzdolabında saklamadan önce soğuturken, çorbanın oturduktan veya bir buz banyosunda oturduktan sonra iki saat içinde 21 dereceye ve oturduktan sonra dört saat içinde 4 dereceye ulaşması gerektiğini belirtir. Dört saatin ardından buzdolabına girme zamanı, çünkü dört saatten uzun süre bakteri üremesi için mükemmel bir ortam yaratır.

Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tarifleri
  2. Donuk çorba nasıl çözülür?
  3. Artık çorba ile makarna sosu nasıl yapılır?
  4. Çorbada ekşilik nasıl azalır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif