Çorbada Ekşilik Nasıl Azaltılır?
Çorbanız istediğinizden daha mı ekşi oldu? Sizler için çorbanızdaki ekşilik nasıl azalır anlattık. İşte, çorbanızdaki ekşilik nasıl azaltılır:

Çorbalar kolay ve lezzetli bir yemektir. Soğuk havalarda içinizi ısıtan çorbalar şifa içinde içilir. Ancak düzgün bir şekilde tadını çıkaramayacak kadar ekşi olduklarında gerçekten sinir bozucu olabilir. Çorbanızı tamamen çöpe atmadan önce, baharat rafınıza veya kilerinize hızlıca bir göz atın. Sizler için çorbanızdaki ekşiliği nasıl giderirsiniz anlattık. İşte, çorbanızdaki ekşilik nasıl azaltılır:


Kabartma Tozu Kullanın

  1. 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir kaseye alarak çorbayla karıştırın.
  2. Çorba köpürüyorsa endişelenmeyin bu tamamen normaldir.
  3. Daha lezzetli olup olmadığını görmek için çorbanızı deneyin. Kabartma tozunun köpürmesinin durmasını bekleyin, ardından küçük bir kaşık dolusu yahni tadın. Asitlik gittiyse, çorbayı her zamanki gibi servis etmekten çekinmeyin. Tadından hala memnun değilseniz, biraz daha kabartma tozu eklemeniz gerekebilir.
  4. Çorbanız hala ekşiyse, fazladan 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Kabartma tozunu çorbanıza karıştırın, bir kez daha tozun kabarmasını ve yerleşmesini bekleyin.

Malzemelerinizi Ayarlama

  1. Küçük bir kaşık şekerle daha hafif çorbalara karıştırın. Şekeri çorba kabınıza iyice karıştırın, ardından tadına bakın. Çorbanın tadı hâlâ biraz asidikse, tabağa küçük bir kaşık şeker daha ilave edin.
  2. Bu çözüm, limon gibi daha hafif tatlara sahip yemeklerde daha iyi çalışır.
  3. Tuzlu bir çorba hazırlıyorsanız bir kaşık tuz ilave edin. Tuzu tamamen karıştırın, ardından tadı nasıl olduğunu görmek için çorbadan bir kaşık dolusu deneyin. Tadı kabul edilebilirse yemeği servis edin veya hala asidik taraftaysa küçük bir kaşık dolusu tuzu karıştırın.
  4. Kremalı çorbalara 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. Mikrodalgada küçük bir kaşık tereyağı eritin, ardından çorbaya karıştırın. Daha az asidik olup olmadığını görmek için çorbanın tadına bakın veya gerekirse fazladan bir kaşık eritilmiş tereyağı ekleyin.
  5. Bu, kremalı domates çorbası gibi kremalı et suyu içeren çorbalarda en iyi sonucu verir.
  6. Herhangi bir tereyağında karıştırmadan önce kabartma tozu ile karıştırmayı denemek en iyisidir.
  7. Sarımsak veya sarımsak tozu ekleyerek herhangi bir yemeği lezzetli yapabilirsiniz.
  8. Sebzeleri kavurmak için sızma zeytinyağı kullanın. Hem lezzet katıyor hem de sağlığa iyi geliyor. Susam yağı bile kullanabilirsiniz.
  9. Güncel olmayan malzemeleri kullanmaktan kaçının. Kullandığınız baharatların üzerindeki etiketi ve herhangi bir ürünün tazeliğini kontrol edin. Eski, modası geçmiş yiyecekler çorbanızın tadını biraz ekşitebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tarifleri
  2. Donuk çorba nasıl çözülür?
  3. Çorbanın içerisine hangi baharatlar konur?
  4. Sulu çorba nasıl koyulaştırılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif