Çorba Yapmak İçin Neden Tahta Kepçe Kullanmamalısınız?
Çorba kış aylarında en sevilen başlangıçlardan biridir. Dünyada sayısız kültürde sayısız çorba çeşidi vardır. Sizler için çorba yaparken neden tahta kaşık kullanılmaz anlattık. İşte, çorba yapmak için neden tahta kaşık kullanmamalısınız:

Dünyanın sayısız kültürüne, mutfağına ve bölgesine yayılan kremalı çorbalardan klasik tavuk eriştesine, sebzeli çorbaya ve daha fazlasına kadar sayılmayacak kadar çok çorba türü vardır. Çorba yapmanın tek bir doğru ya da yanlış yolu yoktur. Malzemeleri bir tencereye su veya et suyuna atın ve kaynayan sıvının işini yapmasına izin verin. Bununla birlikte, et ve sebzelerin nasıl doğranacağı, hangi pişirme kaplarının kullanılacağı ve tabii ki hijyen ve gıda güvenliği düzenlemeleri dahil olmak üzere bu malzemeleri hazırlamanın doğru yolları vardır. Bakterilerin veya mikropların yemeğinizi kirletmemesini sağlamak, yemek pişirmenin en önemli yönlerinden biri değilse de en önemli yönlerinden biridir.

Mutfağınızın banyonuzdan çok daha kirli olduğu konusunda uyarıyor. Çorbalarınızın gıda açısından güvenli olduğundan emin olmanın bir parçası da onları yapmak ve servis etmek için kullandığınız gereçlerdir.

Gıda Güvenliği Endişeleri

Hem ev aşçılarının hem de profesyonel şeflerin ahşap kapları kullanmayı sevmesinin birçok nedeni vardır. Plastik veya silikon gereçlerden daha klasik görünmelerinin ve hissetmelerinin yanı sıra tencere ve tavalarınıza karşı hassastırlar.

Ancak, bu, uygun şekilde kullanmak da dahil olmak üzere, onlarla ilgilendiğinizi varsayar. Yüksek sıcaklıklara ve sıvılarla uzun süreli temasa maruz kaldığında, ahşabın damarı genişleyecektir. Bu, bakterilerin gerçek tahıla yerleşmesine ve o kaşığı kullanarak pişireceğiniz gelecekteki tüm yiyecekleri kirletmesine izin verebilir - bu nedenle, bulaşık makinesinde tahta temizleyemezsiniz.

Sadece bu da değil, özellikle çorba gibi bir kapta, yüksek oranda pigmentli yiyeceklerle temas ettiğinde ahşap lekelenir. Bu, hijyen veya gıda güvenliği endişesinden çok estetik bir konudur, ancak yine de ahşap mutfak eşyalarınızın temiz görünümünü bozmak istemezsiniz. Bunun yerine, çorba pişirirken ve servis ederken ısıya dayanıklı silikon veya metal kaplar ve kepçeler kullanın ve silikonu yalnızca yapışmaz kaplamalı tava veya tencerelerde kullandığınızdan emin olun.

Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tarifleri
  2. Çorbada ekşilik nasıl azalır?
  3. Artık çorba ile makarna sosu nasıl yapılır?
  4. Neden Çorbanıza Bir Tutam Şeker Eklemeyi Düşünmelisiniz?
  5. Donuk çorba nasıl çözülür?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk