Uzakdoğu mutfağını tanıyanlar bilir, aslında bizim damak tadımıza çok uyan yemekleri vardır. Çin mutfağında farklı malzemeler bir araya getirildiği için, temkinli davranabiliyoruz. Ancak öyle yemekler var ki, tadını denedikten sonra vazgeçemeyeceğinizi iddia ediyoruz. Farklı kültürlerin yemeklerini sofralarına taşımak isteyenleri böyle alalım. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, en lezzetli Çin yemeklerini sizlere tanıtıyoruz. Beğendiğiniz yemeklerin ismine tıklayarak tarif detaylarına ulaşabileceğinizi de söylemeden geçmeyelim. Çin yemekleri nelerdir diye merak edenler için, işte, Çin mutfağından 13 nefis tarif:
Çin mutfağında sık sık kullanılan pirinç, kimi zaman pilav, kimi zaman deniz ürünleri yapımında kullanılır. Bizdeki sebzeli pilava çok benzeyen Çin pilavı, havuç, bezelye, yumurta gibi garnitürlerle zenginleştirilmiştir. Denemek için; Çin pilavı Spring rolls olarak da bilinen Çin böreği, sebzeli harç ile doldurulur. Galeta ununa batırılan börek, fırında pişirildikten sonra çayla birlikte servis edilir. Çıtır çıtır çin böreğini, farklı iç harçlarla da deneyebilirsiniz. Çay saatlerine özel; Çin böreği Ülkemizde et yemeklerinin yeri bir başkadır. İşte, tarif defterinize ekleyebileceğiniz nefis bir yemek. Özel sosla harmanlanan bonfileleri, sotelenmiş sebze ile birlikte servis edebilirsiniz. Sunumuyla lezzetini ortaya koyar; Çin usulü sebzeli bonfile Çin eriştesi olarak da bilinen noodle, deniz ürünleriyle birlikte sunulduğunda ortaya nefis bir yemek çıkar. Noodle'ı sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, baharatlı, soslu ve karidesli olarak sunulan bu tarifimizi deneyebilirsiniz. Midenize bayram ettirecek; Karidesli noodle Klasik tavuk yemeklerden sıkılanlar için bal, susam ve soya sosu ile hazırlanan enfes bir önerimiz var. Sadece görünümü bile karnınızı acıktırmaya yetiyorsa, hiç beklemeden bu tarifi denemenizi öneriyoruz. Yapımı oldukça kolay; Ballı susamlı tavuk Çin mutfağının gözdesi olan siyah pirinç, hem görünümü, hem de lezzetiyle sizi mutlu edecek. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılan siyah pirinç pilavını, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. İlk kez yiyenlerin favorisi olacak; Siyah pirinç pilavı Japon mutfağına özgü bir yemek olan ramen, Çin mutfağında da çok seviliyor. Tavuk, yumurta ve soya sosuyla hazırlanan bu yemek, genellikle başlangıç menülerinde sunuluyor. Farkını ortaya koyacak; Ramen Mantı, her ülkenin kendine özgü tarzıyla hazırlanan bir yemektir. Çin mantısı, büyüklüğü ve lezzetiyle biliniyor. Wonton çorbasının yapımında iri parçalar halindeki mantılar kullanılıyor. Farklı bir başlangıç için; Wonton çorbası Çin mutfağında yalnızca noodle ve pirince değil, spagettiye de yer veriliyor. Havuç, mantar, pırasa ve kabak ile tatlandırılan sebzeli çin makarnasını, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Her zevke uygun; Sebzeli çin makarnası Çin mutfağının en etkili tedavi yöntemleri arasında yer alan kombu çayının faydaları saymakla bitmiyor. Üstelik yapımı da çok kolay. Kombu çayının faydaları ve yapımına mutlaka göz atın. Her derde deva; Kombu çayı nasıl yapılır? Ana malzemeleri tavuk, pirinç ve soya sosu olan fried rice, kızarmış pilav olarak da bilinir. Bizdeki tavuklu pilavın daha baharatlı versiyonu olarak da düşünebilirsiniz. Bildiğiniz tüm pilavları unutun; Fried rice Çin mutfağında soya sosu ve susamın çok sık kullanıldığını belirtelim. Özellikle et yemeklerinde soya soslu karışımlar sık sık tercih ediliyor. Her zamanki dana şişi, farklı bir şekilde hazırlamak isterseniz, tarif detaylarına bakabilirsiniz. Yeni tatlar denemek için; Uzakdoğu usulü dana şiş Yalnızca 5 malzemeyle hazırlanan tatlı ekşi sos, isminden anlaşılacağı gibi iki farklı tadı içinde barındırıyor. Genellikle et yemeklerinde kullanılan bu sosu, 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Yemeklere renk katacak; Tatlı ekşi sos Şunlara da göz atın;