Bütün Tavuk Tarifleri: Sofraları Ziyafete Dönüştürecek 10 Nefis Bütün Tavuk Tarifi
Bütün tavuk nasıl yapılır? Fırında bütün tavuk hangi sosla marine edilir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz 10 farklı bütün tavuk tarifi:

Kalabalık sofraların ve özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen bütün tavuk, hem çok lezzetli, hem de doyurucu bir yemektir. Ancak ilk kez deneyenler için 'Ya içi pişmezse?' gibi bazı endişeler olabiliyor. Bütün tavuk pişirmenin en kolay ve lezzetli yollarını öğrenmek isteyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimizi sizler için derledik. İster pilav, isterseniz de sebzelerle harmanlayabileceğiniz bütün tavuk yemeklerini, salata eşliğinde sunabilirsiniz. İşte, sofraların baş tacı olacak 10 nefis bütün tavuk tarifi:

Daha fazlası için tavuk yemekleri sayfamıza göz atın.

  1. Soslu Bütün Tavuk


Sarımsak, parmesan peyniri ve baharatlarla marine edilen soslu bütün tavuk, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Mantar, biber ve havuç gibi farklı sebzelerle birlikte pişirilen soslu bütün tavuğu, maydanoz salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Fırında Tavuk


Özel günlerde mutlaka kendine yer bulan fırında tavuk, baharatlarla marine edildikten sonra fırında pişirilir. Pişen tavuk, iç pilavın üzerine yerleştirilerek servis edilir.

  1. Narenciye Soslu Fırın Tavuk


Yemeklerinizde farklı aromalara yer vermek istiyorsanız, tarhun, limon, şeker ve tereyağı karışımından yararlanabilirsiniz. Narenciye soslu fırın tavuğu, bol yeşillikli bir salata ile sunabilirsiniz.

  1. Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu


Yılbaşı sofralarında bütün hindi yerine bütün tavuk kullanmak isteyenleri böyle alalım. Hindiye göre daha ekonomik olan yılbaşı tavuğunu, yoğurtla marine edebilir, kestane, havuç ve arpacık soğanla birlikte sunabilirsiniz.

  1. Tandoori Soslu Tavuk


Hint mutfağına özgü bir sos olan tandoori, özellikle tavuk yemeklerinde sık sık kullanılır. Zerdeçal, zencefil, kişniş ve tarçın karışımından oluşan tandoori soslu tavuk, pilav eşliğinde sunulabilir.

  1. Tavuk Dolması


İç harcı badem, fıstık ve kuş üzümüyle zenginleştirilmiş pilavla doldurulan tavuk dolması, bütün tavuk yemekleri arasında en çok ilgi gören tariflerden biridir. sıkıca bağlanıp fırında pişirilen tavuk dolması, garnitür ile zenginleştirilebilir.

  1. Fırında Bezelyeli Tavuk


Bezelye, biber ve havuç eşliğinde nefis bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? Baharatlarla marine edilen ve ortalama 50 dakika pişirilen bütün tavuğu sevdiğiniz garnitürlerle birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Fırında Sarımsaklı ve Kekikli Bütün Tavuk


Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk, protein bakımından zengin bir yemektir. Şık bir sunum için tavuğun yanına patates ve kabak gibi sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz.

  1. Fırında Bütün Tavuk


Okurumuzdan gelen fırında bütün tavuk, kekik, portakal suyu ve zeytinyağı ile marine edilir. Fırın kabına bütün tavuk, patates ve havuç dilimleri yerleştirilir. Kalabalık sofralar için idealdir.

  1. Kepse Pilavı


Bütün tavuğu yalnızca ana yemek olarak değil, pilav tariflerinde de kullanabilirsiniz. Kökeni Arap mutfağına dayanan kepse pilavı, zencefil, kakule ve safranla hazırlanır. Hatay mutfağında çok sevilen bu yemek, Lübnan ve Suriye'de de sofralardaki yerini alır.

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuk göğsü yemekleri
  2. Bütün tavuk nasıl parçalanır?
  3. Fırında bütün tavuk nasıl pişirilir?
  4. Tavuk sosları
  5. Tavuk sote yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!