Brokoli lahanagiller familyasından bir sebzedir. Beyaz lahana, mor lahana, karnabahar, brüksel lahanası gibi bitkilerle aynı aileye aittir. Sağlığa sayısız faydası vardır. Yeşil renkte, küçük ağaç görüntüsüne sahiptir. Brokoli soğuk havada yetişen bir kış sebzesidir. Dünya’da en çok üretimi Çin’de yapılır. Türkiye’de ise Akdeniz bölgesi brokoli yetiştiriciliği yapar. Mevsiminde aldığınız brokolileri daha uzun süre tüketmek için ne yapmanız gerekir? Brokoli nasıl saklanır? Brokoli nasıl seçilir?
Brokoli satın alındıktan sonra buzdolabında 6-7 gün saklanabilir. Brokoliyi buzdolabında saklamanın 3 farklı yolu vardır; Brokolinin çiçeklerini ve kök kısmını ayırarak saklayabilirsiniz ancak bu süre 3-4 gün olacaktır. Uzun süre saklamak istiyorsanız bütün halde saklamak en doğru yöntem olacaktır. Mevsiminde taze aldığınız brokolileri her mevsim yemek için dondurucu da saklama yöntemleri iki şekildedir. Brokolinin sadece bir kısmı sarardıysa, o kısım kesilip alınır. Geri kalan yeşil kısımlar suyla durulandıktan sonra tüketilebilir. Ancak brokolinin tamamı sarardıysa, bilinen bir zararı olmasa dahi tüketilmemesi önerilir. Çünkü sararmış brokolinin besin değeri kaybolur ve acı tadından dolayı lezzeti gider. Brokoli, çiçek açmadan önce hasat edilir ve satışa sunulur. Çiçekleri açan brokoli pazarlanmaz. Bu yüzden çiçeklenmiş brokolinin tüketilmesi önerilmemektedir. Brokoli Buzdolabında Nasıl Saklanır?
Brokoli Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Sararmış Brokoli Yenir Mi?
Çiçeklenmiş Brokoli Yenir Mi?