Brezilya Limonatası Nedir ve Ne İle Yapılır?
Brezilya limonatası süt ve limon ile hazırlanan mükemmel bir yaz içeceğidir. Brezilya limonatası nedir, ne ile yapılır:

Brezilya limonatası yazın içeceği olarak ortaya çıktı ve yerini hak ettiği konusunda hemfikir olmalıyız. Açıklığa kavuşturulması gereken ilk şey, Brezilya limonatasının limondan değil, limondan yapıldığıdır. Bu limonata, alışık olabileceğimiz klasik limonata veya limonatadan oldukça farklıdır; yoğunlaştırılmış süt ilavesinden gelen köpüklü bir elemente sahiptir. Tatmin edici bir zenginlik ve ekşilik dengesiyle, bu konuda kremalı tatlılardan veya limonatalardan hoşlanan herkes için mükemmeldir.

Brezilya limonatası sadece bu özel malzemeyi içermez, aynı zamanda bütün misket limonlarını da kullanır - özü, kabuğu ve hepsi. Bütün limonlar, içeceğin temelini oluşturmak için su ve buzla karıştırılır. Yoğunlaştırılmış süt ve misket limonu kabuğundan gelen acılığı maskelediğinden endişelenmenize gerek yok. Artı, istenmeyen parçalar siz içmeden önce süzülür.

Neden Brezilya Limonatası Denir?

Portekizce'de limão, lime anlamına gelir, bu nedenle içeceğin limonada olarak adlandırılması tercih edilir. Ancak İngilizce'ye çevrilen Limonada, sadece limonata anlamına gelir. Limonada genellikle herhangi bir limon suyu veya lime suyu için geniş bir terim olarak hizmet eder, bu nedenle İngilizce adı olan Brezilya limonatasıyla karıştırılır.

Bu içecekle ilgili bir başka kafa karışıklığı kaynağı da, diğer adı olan İsviçre limonata veya Brezilyalıların sevdiği tabirle limonada suíça'dır. Adını nasıl aldığına dair birkaç teori var: Çoğu kişi bunun, eskiden İsviçre'den ithal edilen yoğunlaştırılmış sütün eklenmesinden kaynaklandığına inanıyor. Diğerleri bunun "suíça" olduğuna inanıyor çünkü sözde onu yaratan bir restoranın sahibi İsviçre kökenliydi. Son olarak, içeceğin İsviçre'de bulunan bir otelcilik okulu tarafından yapıldığına dair bir söylenti var.

Brezilya Limonatası Nasıl Yapılır?

Brezilya limonatası yapmanın ilk adımı elinizde temiz misket limonu bulundurmaktır. Tüm meyveyi karıştıracağınız için bu limonları temizlediğinizden emin olun. Dilerseniz dörde bölebilirsiniz. En önemli ipucu kısa bir süre karıştırmaktır - özü 10 saniyeden fazla karıştırırsanız içeceğin tadı acı olur. Meyvenin tamamını, özellikle kabuğunu kullanmak, limonatanıza daha fazla narenciye aroması katar. Limonata bazı yapmak için limon dilimleri bol su ile bir smoothie karıştırıcısında atılmalıdır; ardından biraz buz ve yoğunlaştırılmış süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Limon ya da lime posası için endişelenmeyin, her şeyi ince bir elekle süzeceksiniz. Bitmiş içeceğin kıvamı, normal bir limonata ile hafif bir sulu içecek arasındaki bir şeye benzemelidir. Ekstra buz ve limonlu garnitür ekleyebilirsiniz. Bu buzlu ve kremsi lezzeti yapmak muhtemelen standart limonatadan daha kolaydır - her dilimin suyunu sıkmak yerine tüm posayı atmak, hazırlık için daha az zaman ve yudumlarken daha fazla zaman anlamına gelir, bu da bunu anında hazırlamak için kolay bir yaz karışımı yapar.

Şunlara da göz atın;

  1. 11 farklı limonata tarifi
  2. Brezilya cevizinin faydaları nelerdir?
  3. Brezilya kahvesi nedir?
  4. Limon nasıl kesilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Soğuk Algınlığı Ne Kadar Süre Bulaşıcı?
Evde White Chocolate Mocha Nasıl Yapılır?
Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur: 2 Farklı Yöntem
Hamilelikte Levrek Yenir Mi?
3 Kasım 2024 Masterchef'e Kim Veda Etti?