Bir Şefe Göre Yemek Yaparken Asla Yapmamanız Gereken 5 Hata
Şef Calvin Eng, yemek yapmaya başlarken, dikkat etmeniz ve asla yapmamanız gereken hataları paylaştı. İşte, bir şefe göre yapmamanız gereken 5 hata:

Akşam yemeğini hazırlamak için önlüğünüzü bağladınız ve malzemeleri çıkardınız. Yemeğe başlamadan önce, bilmeniz gereken bazı noktaları var. New York, Brooklyn'deki Bonnie's'in sahibi Şef Calvin Eng, daha başarılı bir yemek yapmak için, uygulamanız gereken bazı adımlar olduğunu söylüyor. İşte, bir şefe göre yapmamanız gereken 5 hata:

  1. Bulaşık makinesini boşaltmamak

Mutfakta yemek hazırlarken ve kirlileri toplarken, bulaşık makinenizin zaten dolu olduğunu fark etmekten daha kötü bir şey yoktur. Şef Calvin Eng, ''Yemek pişirmeye başlamadan önce yaptığım ilk şey bulaşık makinemin temiz ve kullanıma hazır olduğundan emin olmak, böylece çalışırken doğrudan bulaşık makinesine kullanabiliyorum.'' dedi. Yemeğe başlamadan önce bulaşık makinesini boşaltmak, hem zamandan tasarruf etmenizi, hem de ortalığın temiz kalmasını sağlar. 

  1. Bıçakları köreltmek

Kör bir bıçakla yemek yapmaya çalışmak, keskin bıçağa göre daha tehlikelidir. Çünkü kör bıçaklar, her zaman daha fazla güç gerektirir. Bıçaklar bu sebeple kayar ve kazalara neden olabilir. Bu yüzden, bıçağınızı ayda bir kez bilemeyi deneyebilirsiniz.

Bakınız; Bıçak neden körelir?

  1. Çöp kutusu kullanmamak

Yemek yaparken, yakınlarınızda çöp kovası bulundurmaya özen gösterin. Bu sayede zamandan ve enerjiden tasarruf ederken, mutfağınızın pırıl pırıl kalmasını da sağlayabilirsiniz. 

  1. Kesme tahtasını sabitlememek

Bıçakları sebze ve etleri doğrarken olası kazaların önüne geçmek için, kesme tahtasını sabitleyin. Kesme tahtasının tezgah üzerinde kayması hem işinizi zorlaştırır, hem de bıçağın kaymasına ve yaralanmalara neden olabilir. Kesme tahtasını sabitlemek için, altına kağıt havlu koymayı deneyebilirsiniz.

  1. Dondurulacak ürünlere etiket eklememek

Herhangi bir şeyi dondurucuya koyacaksanız, üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın. Dondurucuya ilk koyduğunuz malzemeleri, yine ilk kullanmaya dikkat edin. Bu sayede hem son kullanma tarihleri geçmeyecek, hem de buzlukta hangi besinlerin olduğunu daha iyi bilebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kesme tahtası kullanırken yapılan hatalar
  2. Yumurta pişirirken yapılan hatalar
  3. Fırın kullanırken yapılan hatalar
  4. Börek hazırlarken yapılan hatalar
  5. Kek hazırlarken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri