Bıldırcın yumurtası market ve bakkallarda kolaylıkla bulunan bir yumurta türüdür. Tavuk yumurtası ile benzerliğinden ötürü sıklıkla kullanılır. Bıldırcın yumurtası genellikle lüks ile ilişkilendirilir, ancak bunun sizi korkutmasına izin vermeyin. Yani daha şık yemeklerde kullanabildiğiniz kadar günlük yemeklerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizlere bıldırcın yumurtası hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik. İşte, bıldırcın yumurtası hakkında bilmeniz gereken 10 gerçek:
Bıldırcın yumurtasının tadı tavuk yumurtasına benzer, bu yüzden zaten bir yumurta aşığıysanız, onları çok seveceksiniz. En büyük fark, bıldırcın yumurtasının daha zengin ve kremsi bir tada ve dokuya sahip olmasıdır. Tüm bu zenginliğin nedeni, bıldırcın yumurtasının sarı-beyaz oranının çok daha yüksek olmasıdır. Kızarmış bir bıldırcın yumurtasına bakarsanız, etrafında sadece küçük bir beyaz kenar bulunan büyük, altın sarısı merkezi fark edeceksiniz. Yüksek yumurta sarısı oranı, bıldırcın yumurtasını pişirmek ve yemek için harika yapan şeyin bir parçasıdır. Yumurta akı, unlu mamullere hacim ve hafiflik katmak gibi belirli şeyler için harika olsa da, yumurtanın tüm lezzetinin bulunduğu yer sarısıdır. Bazı fırıncılar, getirdiği ekstra zenginlik için kek hamurlarına fazladan yumurta sarısı eklemeyi sever. Bıldırcın yumurtası ile ekstra zenginlik, çoğunlukla yumurta sarısı olduğu için yerleşiktir. Ne kadar küçük oldukları göz önüne alındığında, bıldırcın yumurtası etkileyici bir dizi besin içerir. Her küçük kabuğun içinde çok şey var. Her bir bıldırcın yumurtası, önerilen günlük kolin, folat, A vitamini ve demir miktarının bir kısmını içerir ve önerilen günlük B12 Vitamini ve riboflavin miktarının %6 kadarını içerir. Ayrıca her yumurtada tam bir gram protein var, bir küp tofu ile aynı miktarda proteine yakın ama çok daha lezzetli. Diyet yapanlar, bir bıldırcın yumurtasının sadece 14 kaloriye sahip olduğunu takdir etmelidir, bu nedenle, aşırıya kaçmadan zengin bir tada sahip bir şeyler yemenin harika bir yoludur. Dezavantajı: Yüksek yumurta sarısı oranı, bıldırcın yumurtasının, yumurta başına 75 mg ile boyutlarına göre yüksek kolesterol olduğu anlamına gelir. Bu, bir tavuk yumurtasından çok daha az, ancak kolesterolünüzü izliyorsanız, aynı anda birden fazla yumurta yemeyin. Bunun yerine, bir tedavi olarak veya tam boy yumurta alımınızı azaltmanın bir yolu olarak tek bir bıldırcın yumurtası alın. Kendiniz için bıldırcın yumurtası yapmaya hazır değilseniz, onlara bir restoranda her zaman bir tat testi yapabilirsiniz. Ülkenin her yerindeki menülerde göründükleri için onlara hizmet eden bir yer bulmak için çok uğraşmanıza gerek olmayabilir. Özellikle sushi restoranında bulmanız kolay olacaktır. Ayrıca sık sık ramen kaselerinde ve güveç yemeklerinde bulunurlar ve birçok kaliteli restoran, biftek tartarları için çiğ bıldırcın yumurtası kullanmayı sever. Bıldırcın yumurtası sadece Asya yemekleri ve kaliteli yemekler için değildir. Bazı yemek mekanları, onları beklemeyeceğiniz yerlere - sosisli sandviç gibi - içerik olarak dahil etmeyi sever. Kolomb tarzı sosisli sandviçler, üst üste çeşniler ve soslar ile tanınırlar ve genellikle haşlanmış bir bıldırcın yumurtası (veya iki veya üç) içerirler. Bıldırcın yumurtasının fiyatı ve bulunabilirliği bölgeden bölgeye değişir, bu nedenle daha pahalı oldukları bir yerde yaşıyorsanız, onlarla çalışma konusunda gergin olabilirsiniz. Tavuk yumurtası pişirebiliyorsanız, birkaç uyarı ile bıldırcın yumurtası da hazırlayabilirsiniz. Yumurtanın hassas boyutu, kabuğun oldukça sert olduğu gerçeğini gizlediğinden, prosedürün en zor kısmı basitçe onu açmaktır. Kabukların üstünü kesen özel bıldırcın yumurtası makası satın alabilir veya üst kısmı dikkatlice delmek ve kızartmak veya haşlamak için içindekileri dökmek için bir soyma bıçağının ucunu kullanabilirsiniz. Tabii ki, bunun yerine onları kaynatmayı da seçebilirsiniz, bu da nihayetinde onları soymanız gerektiği anlamına gelir. Kabuğu sert olmasına rağmen, yumurtanın kendisi hassastır ve onu ezerseniz veya bir parçasını alırsanız, yumurtanın neredeyse tamamını kaybedersiniz. En iyi bahsiniz, yumurtayı tezgahın üzerinde yuvarlamadan önce kabuğun bir kısmını hafifçe kırmaktır, böylece yüzeyde daha fazla çatlak oluştururken yumurtanızı sağlam tutabilirsiniz. Daha sonra dikkatlice soyun. Kullanılacak yumurta oranını bildiğiniz sürece, düzenli olarak yumurta ile yaptığınız hemen hemen her yemek bıldırcın yumurtası ile yapılabilir. Genel kural, bir bıldırcın yumurtasının üç tavuk yumurtasına eşdeğer olmasıdır. Köfte veya kek gibi bir bağlayıcı olarak yumurta eklenmesini gerektiren herhangi bir yemek için üç bıldırcın yumurtası gerekir. Elbette bıldırcın yumurtasını da diğer yumurtalar gibi tek başına pişirebilirsiniz. Pek çok insan onları çırpılmış, kızartılmış veya haşlanmış olarak sever ve kazandığınız sayı ne kadar aç olduğunuza bağlıdır. Pişirme sürelerinin çok daha kısa olacağını unutmayın. Kızartma için piştiğini görsel olarak görebilirsiniz. Kaynatma için, sadece yaklaşık iki dakika kaynatmanız gerekecek. Yararlı bir ipucu, yalnızca birkaç inç suya ihtiyaç duyduklarından, onları bir tavada veya tavada kaynatmaktır. Bıldırcın yumurtası ile pişirirken, ilave yumurta sarısı oranı, tarifinizle birkaç dakika daha fazla pişirme süresi gerektirebilir. Bıldırcın yumurtası birçok farklı mutfağın bir parçası olarak tüketilirken, Japonya onları en geniş çeşitlilikte farklı şekillerde hazırlamak için bir yarışmacı olabilir. Sokak satıcıları onları kushikatsu tarzında şiş üzerinde (bazen kızartılmış, kwek kwek'e benzer) veya tako tamago olarak bilinen özel bir sokak yemeği ikramının parçası olarak satarlar. Japon barları veya izakayalar, soya ve mirinle marine edilmiş bıldırcın yumurtalarını kokteyller ve bira ile atıştırmalık olarak servis eder. Çiğ bıldırcın yumurtası, suşi menülerinde sıklıkla göreceğiniz bir şeydir ve bazı restoranlar bıldırcın yumurtasını herhangi bir suşi öğesinin üzerine ekleyebileceğiniz bir eklenti olarak listeler. Masago veya tobiko (her iki balık yumurtası türü) içeren Gunkan suşi, genellikle çiğ bıldırcın yumurtası ile doldurulur. Erişte yemekleri ayrıca çiğ bıldırcın yumurtası, özellikle ramen ile de yenir ve sıcak et suyu, yumurtayı mükemmel bir yumuşak kaynamış duruma getirir veya suyu kremsi, ipeksi yumurta şeritleriyle zenginleştirmek için yumurtayı yemek çubuklarıyla döndürebilirsiniz. Japonya dışındaki ülkelerden bıldırcın yumurtası yemeklerini denemekle ilgileniyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey var. Zengin yemeklere yabancı olmayan Fransızlar, bıldırcın yumurtasını altın yağda kızartılmış patates galetleriyle birlikte servis ederler ve bazen de niçoise salatasının bir parçası olarak veya biftek tartarının üzerinde kullanılırlar. Bıldırcın yumurtasını makarna carbonara gibi İtalyan yemeklerinde ve hatta mantı içine doldurulmuş olarak bulabilirsiniz, her makarna poşetinde tek bir altın sarısı bulunur. Afrika ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde, shakshuka tavalarında bazen tavuk yumurtası yerine bıldırcın yumurtası kullanılır. Bıldırcın yumurtası Meksika'da popülerdir ve burada atıştırmalık olarak salamuradan tortalara doldurulmaya kadar sayısız farklı şekilde hazırlanırlar. Çin'de, ünlü yüzyıl yumurtaları ve çay yumurtaları, bazen hızlı, ağzınızda patlayan bir tedavi için bıldırcın yumurtasıyla yapılır. Tayland'da bıldırcın yumurtası mantısını deneyebilirsiniz. Bıldırcın yumurtasının birçok tapas bar menüsünde yer almasının iyi bir nedeni var. Küçük boyutları, onları küçük tabaklar veya mezeler için mükemmel kılar. Bıldırcın yumurtası, parti için mükemmel acılı yumurtalar için özel olarak yapılmış gibi görünüyor. Biraz daha kurcalamalarına rağmen, misafirler genellikle bir tabak dolusu küçük yumurta ile büyülenir. Maksimum çekicilik için her birini biraz farklı bir şekilde dekore edin. Küçük turp parçaları, kornişonlar, somon füme, dereotu, haşhaş tohumu, havyar veya elinizde ne varsa süsleyin. Bıldırcın yumurtası doldurulduğu zaman harika olduğu gibi, başka bir şeyin içine konulduğunda da harika ordövrler oluyor. Bebek büyüklüğünde fırında patates, haşlanmış veya kızartılmış bir bebek büyüklüğünde bıldırcın yumurtası almak için doğru boyuttadır. Mantarın içinde bıldırcın yumurtası pişirmeyi deneyin. Ayrıca mini bir gözleme yapmak için mükemmeldirler - tek lokmalık kahvaltı temalı bir uygulama için biraz ufalanmış domuz pastırması ekleyin veya yeni bir etki için sürgülerin üzerine ekleyin. Salamura yapılan her şeye deli olan sadık bir grup insan için salamura yumurta özel bir zevktir. Salamura bıldırcın yumurtası, yumurtalar daha küçük olmasına rağmen daha da büyük bir ikramdır (yumurta sarısı oranını unutmayın). Yumurtanın zengin tadı, keskin, tuzlu ama harika kremalı bir atıştırmalık yapmak için salamura turşusu ile güzel bir tezat oluşturuyor. En sevdiğiniz salamura yumurta tarifi ile hızlı bir parti yapabilirsiniz. Tuzlu su bir yumurta kabuğunu çözeceğinden emin olun ve önce yumurtalarınızı soyun. Salamura yumurtalarınız salamura edildikten sonra ne yapmalısınız? Ne istersen! Zarif bir kraker üstü olarak kullanmak için dikkatlice dilimleyebilir veya sandviç ve hamburgerlerde kullanmak için dilimleyebilirsiniz. Biraz lezzet için bütün olarak makarna salatalarına, patates salatalarına veya yeşil salatalara koyabilirsiniz. Tadı bir yana, hemen hemen her yemek bıldırcın yumurtası garnitürünün ek estetik çekiciliğinden yararlanabilir. En deneyimli gurmeler bile çok tatlı olduklarını kabul etmek zorunda. Yumuşak veya haşlanmış bıldırcın yumurtası ile bir çorbayı deneyin. Ayrıca, bir kase taze yeşil guacamole veya yazlık kırmızı bir gazpacho gibi, yumurtanın beyazı ve altın rengiyle yüksek kontrast oluşturan tabakların üzerinde özellikle harika görünürler. Büyük bir burgeri veya kulüp sandviçini süslemek için iki veya üç bıldırcın yumurtasını bir şişle sabitleyin. Kızartılmış veya haşlanmış bıldırcın yumurtası, garnitür bölümünde aynı derecede faydalıdır. Tek bir haşlanmış veya kızartılmış bıldırcın yumurtası, kirazın lezzetli, altın rengi bir versiyonu gibidir. Çok küçük oldukları için bazı yemekler birden fazla haşlanmış yumurta ile süslenebilir. Neden bir pizzayı dört ya da beş ile doldurmuyorsunuz? Kahvaltılık hash browns, üstüne birkaç bıldırcın yumurtası ile ekstra lezzetli görünür ve onları doğru şekilde haşlarsanız, akan yumurta sarısı da onların ekstra lezzetli olmasını sağlar. Şunlara da göz atın;