Badem Yağı Nasıl Yapılır?
Badem yağı nasıl yapılır? Badem yağı sağlık ve kozmetik alanında sıklıkla kullanılan yağlardan biridir. Sizler için evde badem yağı nasıl yapılır anlattık. İşte, badem yağı nasıl hazırlanır:

Badem yağı tipik olarak cildi ve saçı beslemek için kullanılır ve birçok güzellik ürününün önemli bir bileşenidir. Ancak evde yemek pişirmek için de kullanılabilir. Evde kendi badem yağınızı nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey bir blender ve biraz sabır. Sizler için evde badem yağı nasıl yapılır anlattık. İşte, badem yağı nasıl hazırlanır:

Badem Yağı için Malzemeler:

  1. 2 su bardağı kavrulmamış badem
  2. 1-2 çay kaşığı zeytin yağı

Yağ Presi Kullanırken Malzemeler:

  1. 2 su bardağı kavrulmuş badem

Badem Yağı Blenderda Nasıl Yapılır?

  1. Bademleri blenderinize koyun. Bademler kuru ve taze olmalıdır. Blenderinizin temiz ve kullanıma hazır olduğundan emin olun.
  2. İlk önce düşük hızda karıştırın. Bademlerin yavaş ve dikkatli bir şekilde harmanlanması için düşük hızda başlamalısınız; ilk başta yüksek hızda karıştırmak, harmanlama işlemini daha da zorlaştıracaktır.
  3. Bademleri daha yüksek hızda karıştırın. Gittikçe daha fazla harmanlandıkça, blenderinizi orta hatta yüksek hıza getirebilirsiniz. Bu, sürece yardımcı olacaktır.
  4. Bademler iyice karışınca zeytinyağını ekleyin. Bademler zengin, kremsi bir macun haline geldikten sonra, karıştırma işlemini hızlandırmak için bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bademlerin hala istediğiniz kadar düzgün karışmadığını fark ederseniz, bir çay kaşığı daha yağ ekleyebilirsiniz.
  5. Harmanlanmış bademleri saklayın. Bademleri harmanlamayı bitirdikten sonra, cam kavanoz veya bir kaba koyabilir ve buzdolabında yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz. Bu, bademlerdeki yağın etlerinden ayrılması için yeterli bir süre olmalıdır.
  6. Yağı boşaltın. Yağdan en iyi şekilde yararlanmak için kabı devirmeyi ve yağın ayrı bir kaba damlamasını sağlamayı deneyebilirsiniz. Yağı bademlerden ayırmak için bir elek veya süzgeç de kullanabilirsiniz.
  7. Yağı kullanın. Yağı cildinizi veya saçınızı tedavi etmek veya aromaterapi amacıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca artık fındık etini de atmak zorunda değilsiniz. Yemek pişirmek için kullanabilir, hatta biraz kanola yağı ve tuzla karıştırıp tost ekmeğine sürebilirsiniz.

Yağ Presi Kullanarak Badem Yağı Nasıl Hazırlanır?

  1. Bademleri yağ presinin üstüne yerleştirin. Bir yağ presi, bir karıştırıcıdan biraz daha pahalı olabilir, ancak biraz savurganlık yapmak istiyorsanız, bademlerinizi iyice karıştırabilir. Baskı makinesini bir masaya veya başka bir sağlam yüzeye monte etmelisiniz.
  2. Krankı döndürmeye başlayın. Kavrulmuş bademlerin yağ üretmesini sağlamak için krankı güzelce ve yavaşça çevirin. Bir blenderden farklı olarak, cihazın yanlarında yağ birikmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.
  3. Yağı yakalamak için bir bardak kullanın. Bademlerin altına bir kap koyun ve yağın bardağa çıkmasını bekleyin. Bası ne kadar uzun süre yaparsanız o kadar kolay olacaktır.
  4. Yağı kullanın. Yağı hemen kullanabilirsiniz ve bir blender kullanırken yaptığınız gibi yağın fındıklardan ayrılması için birkaç hafta beklemeniz gerekmez. Bununla birlikte, yağ biraz bulanık görünebilir, ancak bu daha az etkili olacağı anlamına gelmez. Yağınızın daha berrak olmasını istiyorsanız, bir kaba koyun ve parçacıkların dibe çökmesi için bir gün dışarıda bırakın.


Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

  1. Yüzünüzü nemlendirmek için badem yağını kullanın. Badem yağı günlük nemlendirici olarak kullanılabilir. Kuru veya pürüzlü cildi yumuşatmaya yardımcı olabilir ve ayrıca cilde ekstra koruma sağlayabilir. Tek bir kimyasal kullanmadan badem yağı kullanarak yüzünüze bakım yapabilirsiniz. Badem yağını kullanmak için ellerinizi ılık suyla ıslatmanız ve ardından yaklaşık 1/2 çay kaşığı badem yağını yüzünüze masaj yaparak uygulamanız yeterli.
  2. Yüz maskesi yapmak için badem yağı kullanın. Badem yağını kullanabileceğiniz başka bir şey de cildinize bakmak için bir yüz maskesidir. İhtiyacınız olan tek şey, maskeyi yapmak için malzemeleri küçük bir kapta karıştırarak parmaklarınızla yüzünüzün her yerine uygulayabileceğiniz bir macun oluşturmaktır. Maskeyi sabah uygulayın ve ılık suyla yıkamadan önce 30 dakika bekletin. Macunu yapmak için ihtiyacınız olan basit malzemeler şunlardır:

-1 yemek kaşığı badem yağı

-1 yemek kaşığı bal

-1 yemek kaşığı limon suyu

  1. Yüz peelingi olarak badem yağı kullanın. Bir yüz ovma cildinizi temizlemenize ve yüzünüzü pul pul dökmenize, ölü deri hücrelerini ve her türlü kir veya kiri temizlemenize yardımcı olabilir. Yapmanız gereken tek şey, her çay kaşığı badem yağı için yaklaşık 1 çay kaşığı tuz veya şeker eklemek ve katı bir macun elde edene kadar malzemeleri karıştırmak. Yağı yüzünüze sürmek için parmaklarınızın pedlerini nazikçe kullanın ve ardından ılık suyla yıkayın.
  2. Kuru saçlarda badem yağı kullanın. Badem yağını da diğer saç yağlarını kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Sadece yarım çay kaşığı kadar avcunuzun içine koyun, saçınıza sürün ve saçınızı iyice kaplamak için tarayın. Badem yağını saçlarınızın bakımlı görünmesini sağlamak ve kırık uçlardan korumak için kullanabilirsiniz.
  3. Dudak kremi yapmak için badem yağı kullanın. Badem yağınızı dudaklarınıza bakım yapmak için kullanmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken evde kendi dudak balsamınızı yapmak için birkaç basit malzeme toplamak. Yapmanız gereken tek şey, malzemeleri bir çift kazanda mümkün olan en düşük ısıda eritmek, ocaktan almak ve ardından balsam tüplerine dökerek kullanmaya başlamak için 24 saat bekletin. Aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:

-1 yemek kaşığı karite yağı

-1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

-1 1/2 yemek kaşığı badem yağı

-1 1/2 yemek kaşığı balmumu

Şunlara da göz atın;

  1. Badem yağının faydaları nelerdir?
  2. Tatlı badem yağının faydaları nelerdir?
  3. Badem nasıl kavrulur?
  4. Badem nasıl hasat edilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı