Badem Nasıl Kavrulur ve Nasıl Soyulur?

Badem nasıl soyulur? Badem nasıl kurutulur ve kavrulur? İşte, vitamin deposu olarak bilinen bademi kurutma ve soyma teknikleri:
Badem Nasıl Kavrulur ve Nasıl Soyulur?
12 Eylül 2022, 15:57

Gülgiller familyasına ait bir besin olan badem, kuruyemiş olarak tüketilir. Özellikle zihinsel gelişimi desteklediği için tavsiye edilen bu besin, her gün 4-5 adet olacak şekilde tüketilmelidir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan badem, marketlerde hazır bir halde satılır. Ancak kabuklu ve ham versiyonları da mevcuttur. Eğer kabuklu bir şekilde aldıysanız, kabuğunu kırdıktan sonra düzgün bir şekilde soymanız ve kavurmanız gerekir. İşte, badem soyma ve kavurma teknikleri:

Badem Nasıl Soyulur?

  1. Öncelikle bir tencereye su ekleyin ve kaynatın.
  2. Bademleri kaynar suya alarak 2-3 dakika pişirin.
  3. Daha sonra bademleri süzün ve soğuk suyun içinde 2 dakika bekletin.
  4. Şoklama işleminden geçirilen bademleri temiz ve kuru bir bezin üzerine serin. 
  5. Ardından elinizle ovalama yaparak bademlerin kabuklarını çıkartın.


badem

Badem Tavada Nasıl Kavrulur?

  1. Bademi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. 
  2. Elinizle bademin üzerine hafifçe su serpeleyin ve tahta bir spatula yardımıyla orta ateşte karıştırın.
  3. Bademler kavrulmaya başladığında, miktara göre 1 veya 2 çay kaşığı tuz ekleyin.
  4. Bademleri güzelce karıştırmak için, tavayı sallayın. 
  5. Orta ateşte sık sık karıştırarak kavurma işlemini yapın. 
  6. Bademlerin rengi değiştiğinde, tavadan alabilirsiniz.

Badem Fırında Nasıl Kavrulur?

  1. Fırını önceden ısıtın.
  2. Bademleri fırın tepsisine dizin ve üzerine hafifçe su ve tuz serpiştirin.
  3. 200 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  4. 5 dakikada bir tepsiyi çıkartarak hafifçe sallayın. Böylece bademlerin her tarafı eşit derecede pişecektir.
  5. Dilerseniz, buzlu badem tarifimize de göz atabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Antep fıstığı nasıl kavrulur?
  2. Ceviz nasıl kavrulur?
  3. Kaju nasıl kavrulur?
  4. Fındık nasıl kavrulur?
  5. Susam nasıl kavrulur?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo