Avokadonun Olgunlaştığı Nasıl Anlaşılır?
Olgunlaşmamış avokadonun tadı, olgunlaşmıştan oldukça farklıdır ve genellikle tercih edilmez. Peki avokadoyu kesmeden önce avokadonun olgunlaştığını nasıl anlarsınız? İşte, avokadonun olgunlaştığını anlamanın yolları:

Olgunlaşmamış avokadonun tadı, olgunlaşmıştan oldukça farklıdır ve genellikle tercih edilmez. İster mağazadan alıyor olun ister eve getirmiş olun, avokadonuzun yemeye hazır olup olmadığını görmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Sizlere avokadoyu kesmeden avokadonun olgunlaştığını nasıl anlarsınız anlattık. İşte, avokadonun olgunlaştığı nasıl anlaşılır:


1. Adım: Görünümü Kontrol Etme

  1. Avokadonun ne zaman hasat edildiğini düşünün. Sezonun farklı dönemlerinde farklı çeşitler hasat edilir. Eylül ayında avokado seçiyorsanız ve size sonbaharın başlarında hasat edilen bir çeşit ile sonbaharın sonlarında hasat edilen bir çeşit arasında bir seçenek sunulursa, sonbaharın başlarında hasat edilen çeşidin olgun olma olasılığı daha yüksektir.
  2. Boyutuna ve şekline dikkat edin. Bir avokadonun olgunlaşmadan önce olgunlaşması gerekir. Her çeşitte olgun bir avokado genellikle belirli bir boyut aralığına ve şekle girer.
  3. Rengi inceleyin. Çoğu çeşitte dış kabuğun rengi koyu olacaktır, ancak her çeşidin ince farklılıkları vardır. Hangi türe baktığınızı bilmek onun olgun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.
  4. Koyu lekelerden kaçının. Koyu lekeler, morlukların veya aşırı olgunlaşmış lekelerin işareti olabilir. Sivilceli bir cilde sahip bir avokado görürseniz, onu geri koyun ve başka bir şey seçin.


2. Adım: Sıkılığın Kontrol Edilmesi

  1. Avokadoyu avucunuzun içinde tutun. Avokadoyu parmak uçlarınızla tutmayın. Bunun yerine meyveyi, atmadan hemen önce beyzbol topunu tutar gibi tutun.
  2. Meyveyi yavaşça sıkın. Avokadoya hafif ve eşit bir baskı uygulamak için avuç içi ve parmak tabanını kullanın. Biraz katkı arıyorsunuz ama çok fazla değil.
  3. Avokadoyu birkaç yerinden sıkın. Meyveyi çeyrek tur çevirin ve avuç içi ve parmak tabanını kullanarak hafif bir baskı uygulayarak bir kez daha sıkın. Avokadoyu tek bir noktadan değil her yerinden kontrol ettiğinizden emin olun.


3. Adım: Sapın Altını Kontrol Etme

  1. Avokadoyu hafifçe sallayın. Avokadoyu kulağınızın yakınına yerleştirin ve birkaç kez hafifçe sallayın ve içeride olup bitenleri dinleyin. Bir sallanma sesi duyarsanız muhtemelen fazla olgunlaşmış demektir.
  2. Sapı dışarı çekin. İşaret parmağınız ve işaret parmağınızla sapı sıkıştırın ve hızla çekip çıkarın. Avokado olgunlaşmışsa sapını hiçbir sorun olmadan çıkarabileceksiniz.
  3. Sapın altındaki rengi kontrol edin. Sap bükülürse avokadonun tipik yeşil etini arayın. Açık sarı veya kahverengi ise avokado muhtemelen henüz olgunlaşmamıştır.


Kesilmiş, Olgunlaşmamış Avokado ile Ne Yapılır?

  1. Avokadonun her iki tarafını da limon suyuyla fırçalayın. Açıkta kalan kesilmiş avokado etine 1 yemek kaşığı limon veya limon suyu uygulamak için bir hamur fırçası kullanın.
  2. Yarımları tekrar bir araya getirin. Yarımları mümkün olduğunca doğru bir şekilde bir araya getirin, ardından bunları birbirine sıkıca sıkıştırın. Burada amaç havaya maruz kalan yüzey alanını en aza indirmektir.
  3. Avokadoyu plastik ambalaja sıkıca sarın. Hava geçirmez bir conta oluşturmak için avokadonun etrafına birkaç kat plastik sargı sarın. Plastik ambalajınız yoksa bunun yerine hava geçirmez bir kap veya vakumla kapatılmış bir torba kullanın.
  4. Avokadoyu olgunlaşana kadar buzdolabında saklayın. Avokado kesilip açıldığı için, olgunlaştıkça meyvenin bozulmasını önlemek için buzdolabında doğru şekilde saklayın. Mükemmel dokuyu elde etmek için yumuşatmanın yalnızca birkaç gün sürmesi gerekir.

Şunlara da göz atın;

  1. Avokadolu tarifler
  2. Olgunlaşmamış avokado yemek güvenli midir?
  3. Avokado çekirdeği yenir mi?
  4. Avokado nasıl dondurulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları