At Eti Yenir Mi?
At eti nasıl yenir? At eti yiyen ülkeler hangileridir? At etinin zararı var mı? İşte, at eti yiyen ülkeler ve at etinin tüketilme yöntemleri:

At eti, atın insan tüketimine uygun bir hale getirilmiş parçalarına verilen isimdir. Dünyanın birçok ülkesinde sevilen bir yiyecek olan at eti, bazı Amerikan eyaletlerinde yasaktır. At eti tüketimi, özellikle Amerika'da büyük bir tepkiyle karşılanır. Ülkemizde de satılmayan ve tüketilmeyen at eti, bazı ülkelerde oldukça popüler bir yere sahiptir.



At Eti Yiyen Ülkeler Hangileridir?

At eti, Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya gibi farklı Avrupa ülkelerinde tüketilir. Kasaplık olarak beslenen atlar, uzmanlaşmış kasaplarda satışa sunulur. Bunun dışında Meksika, Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan da at eti yiyen ülkeler arasında yer alır. At, yüksek besin değerine sahip olduğu için bu ülkelerde, sığır etine göre daha pahalı bir fiyatlardan satılır. Özbekler ise, atın iyisini misafirlere sunuyor. At eti pahalı olduğu için, sadece özel konuklara ikram ediliyor. 


At eti, özellikle bünyeyi güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için tercih ediliyor. Ancak düzenli olarak at eti tüketen kişileri, narkoz etkilemediği için farklı sağlık sorunları görülebiliyor. 

Türkiye'de At Eti Yemek Yasak Mı?

Öncelikle Türkiye'de at eti tüketen kişilerin genellikle Kırgızlar, Tatarlar ve Altay Türkleri olduğu düşünülüyor. Orta Asya geleneğinde bahar aylarının gelmesiyle at kesme geleneği bulunuyor. Ancak Türkiye'de at eti tüketilmiyor. Bunun ilk nedeni, ülkemizde at eti kesiminin ve satışının yasak olmasından kaynaklanıyor. İkinci nedeni ise, atın Türk tarihindeki önemli yerinden kaynaklanıyor. At, Türkler için savaşların kazanılmasında, ulaşım ve taşımacılık alanında önemli bir rol oynamaktadır. Bu yüzden Türk toplumunda atlara bakış açısı çok farklıdır ve atlara saygı duyulur. Ancak daha önce söylediğimiz gibi Türk coğrafyasında yaşayan Kazaklar, Kırgızlar, Tatarlar, at eti tüketebilir.



At Eti Nasıl Yenir?

Diğer et çeşitlerinde olduğu gibi at eti de farklı şekillerde tüketilebilir. Bunlardan en yaygın olanı ise haşlama usulüyle pişirmektir. At eti bol suyla yıkanır ve büyük yağ parçalar, damarları temizlenir. Daha sonra su dolu tencereye eklenir ve kısık ateşte pişirilir. İlk 10 dakikanın sonunda üzerinde oluşan köpükler alınır. Tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 1 buçuk saat pişirilir. Ardından üzerine tuz eklenir ve yarım saat daha pişmeye bırakılır. Et yumuşaksa, pişirme işlemi tamamlanmış demektir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Köpek balığı yenir mi?
  2. Kirpi eti yenir mi?
  3. Geyik eti yenir mi?
  4. Timsah eti yenir mi?
  5. Tavşan eti nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden