Artık Bir Michelin Yıldızı Var: Nicole Restoran Ve Menüsü…
Michelin Rehberi’nin 39’uncu ve en yeni şehri olan İstanbul’un yıldız kazanan restoranları belli oldu. 1 restoran 2 MICHELIN yıldızı, 4 restoran ise 1 MICHELIN yıldızı kazandı... Beyoğlu Tomtom'da bulunan Nicole Restoran da Michelin yıldızı kazananlar arasında. Nicole'ye yakından bakalım.

Beyoğlu Tomtom'da bulunan Nicole restoran artık bir Michelin yıldızına sahip... Nicole restorana ve mönüsüne yakından bakalım.

Restoranın şefi Serkan Aksoy. Michelin Yıldızlı Restoranın Şefi Anlatıyor: 'Hikayem Bolu'nun küçük bir köyünde başladı' başlıklı yazımızdan Serkan Aksoy'un hikayesini de okuyabilirsiniz.

Nicole'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, binanın en üst katında bulunan Nicole Restaurant, adını binanın eski sahiplerinden biri olan rahibe Agnés Marthe Nicole'den alıyor. Binanın tarihi geçmişinden ve günümüzün modern yansımalarından ilham alınarak kurulan Nicole Restaurant, Geleneksel Türk Mutfağı konseptini çağdaş yorumla harmanlayarak İstanbul manzarası sunarak terasında misafirlerine unutulmaz mutfak deneyimleri yaşatmayı hedefliyor.

MICHELIN VE 1 YILDIZ

Nicole'nin MICHELIN yıldızı alma gerekçesi şöyle açıklandı: Beyoğlu Tomtom’daki Nicole, geleneksel Türk tariflerinin Orta Doğu baharatlarıyla buluştuğu incelikli bir mutfak sunuyor. Kariyerine Bodrum'da başlayan Şef Serkan Aksoy, ürünlerinin kökenine özellikle dikkat ediyor ve etik bir yerel üreticiler ağı ile çalışmayı sürdürüyor. Füme yoğurt ve üzüm suyu ile vurgulanmış yumuşak kuzu eti ile servis edilen dolmaları, Michelin Rehberi ekiplerini tam anlamıyla büyüledi.


NİCOLE RESTORAN NEREDE?

  1. Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek Kalite Mutfak, uğramaya değer
  2. Modern Mutfak, Türk Mutfağı
  3. Adres: Tomtom Kaptan Sokak No:18, Beyoğlu, Istanbul, 34433, Türkiye
  4. Telefon: (212) 292 44 67
  5. Instagram: instagram.com/nicolerestaurant


MICHELIN Rehberinde Nicole

Nicole hakkında Michelin rehberinde şu yorum yapılıyor: Şef, ince nüanslar ekleyerek geleneksel tariflere yeni bir dokunuş katıyor. Örneğin, bilinen tatlara yeni bir soluk getirmek için tütsülenmiş yoğurdun eklendiği tipik bir doldurulmuş sebze yemeği olan dolmayı ele alalım. Ardından, yumuşak kuzu eti yanında servis edilen klasik, yoğunluğu azaltılmış kırmızı şaraba ekstra bir boyut kazandıran Orta Doğu baharatları var. Burada yaratıcılık saygı ve bir amaç duygusuyla ortaya çıkıyor.

Haber Kategorileri

Michelin Restoranları - Türkiye

Lezzetli Haberler

Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi