Artan Pasta Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?
Evinizde artmış kek ya da pasta varsa çöpe atmak yerine sonra yemek için saklayabilirsiniz. Sizlere artık kek ya da pasta buzdolabında ne kadar dayanır anlattık. İşte, artık kek ya da pasta buzdolabında ne kadar dayanır:

Evinizde artmış kek ya da pasta varsa çöpe atmak yerine sonra yemek için saklayabilirsiniz. Kekin türü gerçekten buzdolabında ne kadar süre dayanacağını belirler. Pandispanyalar ve tereyağlı kremayla kaplı olanlar, kurumuş görünmeye ve yemesi daha az eğlenceli görünmeye başlamadan önce yaklaşık bir hafta buzdolabında taze kalacaktır. Ancak krem şanti veya krem peynirle kaplanmış ya da taze meyve içeren bir pastayla uğraşıyorsanız bu tatlılar için genellikle iki gün sondur; bu süt veya kesilmiş meyve içeren tüm kekler için geçerlidir. Ve şans eseri fondanlı bir pasta yaparsanız, çatlak bir fondan istemediğiniz sürece bu pastayı buzdolabından tamamen uzak tutmak istersiniz. Ancak dikkate almanız gereken başka bir faktör daha var.

Artan Pasta Nasıl Saklanır?

Pastanızın taze görünmesini ve tatmasını istiyorsanız, onu düzgün bir şekilde sarmanız gerekir. Dondurulmamış keklerin bakımı, buzlu keklerden daha kolaydır. Keki ya da pastanızı streç filme sarmak, nemli kalmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda tatlınız ile önceki yemeklerden kalan ve kalıcı olabilecek kokular arasında koruyucu bir bariyer görevi görecektir. Buzdolabınıza sığacak bir pasta saklama kabınız ya da kapaklı bir pasta standınız varsa bunlardan biri daha kolay seçenek olacaktır. Strece sardığınız keki ya da pastayı dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurduğunuz pastayı yemek istediğinizde streç filmi ile beraber buzdolabına alın. Buzdolabında yavaşça çözünmesini bekleyin. Çözülen kekten streç filmi çıkarın ve servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Artan kahve nasıl saklanır?
  2. Yuvarlak pasta nasıl kesilir?
  3. Kek pişirirken yapılan hatalar nelerdir?
  4. Yanmış kek nasıl onarılır?
  5. Kek nasıl dondurulur?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları