Evinizde artmış kek ya da pasta varsa çöpe atmak yerine sonra yemek için saklayabilirsiniz. Kekin türü gerçekten buzdolabında ne kadar süre dayanacağını belirler. Pandispanyalar ve tereyağlı kremayla kaplı olanlar, kurumuş görünmeye ve yemesi daha az eğlenceli görünmeye başlamadan önce yaklaşık bir hafta buzdolabında taze kalacaktır. Ancak krem şanti veya krem peynirle kaplanmış ya da taze meyve içeren bir pastayla uğraşıyorsanız bu tatlılar için genellikle iki gün sondur; bu süt veya kesilmiş meyve içeren tüm kekler için geçerlidir. Ve şans eseri fondanlı bir pasta yaparsanız, çatlak bir fondan istemediğiniz sürece bu pastayı buzdolabından tamamen uzak tutmak istersiniz. Ancak dikkate almanız gereken başka bir faktör daha var.
Pastanızın taze görünmesini ve tatmasını istiyorsanız, onu düzgün bir şekilde sarmanız gerekir. Dondurulmamış keklerin bakımı, buzlu keklerden daha kolaydır. Keki ya da pastanızı streç filme sarmak, nemli kalmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda tatlınız ile önceki yemeklerden kalan ve kalıcı olabilecek kokular arasında koruyucu bir bariyer görevi görecektir. Buzdolabınıza sığacak bir pasta saklama kabınız ya da kapaklı bir pasta standınız varsa bunlardan biri daha kolay seçenek olacaktır. Strece sardığınız keki ya da pastayı dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurduğunuz pastayı yemek istediğinizde streç filmi ile beraber buzdolabına alın. Buzdolabında yavaşça çözünmesini bekleyin. Çözülen kekten streç filmi çıkarın ve servis edin.
Şunlara da göz atın;