Armut Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Armut Kurutma Teknikleri
Armutla kışlık ne yapılır? Armut nasıl kurutulur? Armut fırında kurur mu? Armut kurusu nasıl değerlendirilir? İşte, fırında ve güneşte adım adım armut kurutma teknikleri:

Armut, gülgiller familyasına ait bir ağaç türü ve bu ağaçtan elde edilen meyvelerdir. Yaz aylarının sonunda Ekim ayına kadar hasat edilen bu meyve, sade bir şekilde tüketilebildiği gibi, tatlı yapımında da sık sık kullanılır. Yenilebilen bu meyvelerden, meyve suyu de elde edilir. Hafifliği ile çok sevilen armut, kış için saklanmak isteniyorsa, kurutularak cam kavanozlarda muhafaza edilebilir. 

Armut Güneşte Nasıl Kurutulur?

  1. Öncelikle armutları güzelce yıkayın ve üzerinde çürük varsa, bu kısımları bıçak yardımıyla kesin.
  2. Ardından kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. 
  3. Balkon veya terasa temiz bir örtü serin. Dilimlediğiniz armutları bu bezin üzerine, birbirine değmeyecek şekilde dizin.
  4. Armutlar, güneşin altında ortalama 4-7 güne kadar kuruyacaktır. 
  5. Her gün armutları ters çevirerek her tarafının eşit miktarda kurumasını sağlayabilirsiniz.


Armut Fırında Nasıl Kurutulur?

  1. Öncelikle armutları güzelce yıkayın ve çürük olan kısımları bıçakla kesin.
  2. Daha sonra armutları uzunlamasına veya halka şeklinde kalınlığı yarım santim olacak şekilde doğrayın.
  3. Kurutma esnasında armutların kararmasını önlemek için, 1 bardak limon suyu ve 4 su bardağı suyu karıştırın. Armut dilimlerini bu suda 10 dakika bekletin.
  4. Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı serin ve armutları birbirine değmeyecek şekilde dizin.
  5. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve armutları fırında 3-6 saat arası bekletin.
  6. Her yarım saatte bir armutları kontrol edin ve mümkünse ters düz edin.
  7. Kuruyan armutları fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
  8. Daha sonra buzdolabı poşetine veya cam kavanozlara doldurun. Kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

Armut Kurusu İle Ne Yapılır?

Armut kurusunu, yemeklerinizin içerisine ekleyebilir, aşure gibi tatlılarda kullanabilirsiniz. Ayrıca pasta gibi özel tatlılarda dekoratif amaçlı tabakların kenarına da koyabilirsiniz. Armut kurularını sade bir şekilde tüketebilir veya bitki çaylarının içerisine ekleyerek aromasından faydalanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Lavanta nasıl kurutulur?
  2. Kışlık patlıcan nasıl kurutulur?
  3. Vişne kurutma yöntemleri
  4. Şeftali nasıl kurutulur?
  5. Kayısı nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?