Antrikot, lezzetli ve sulu yapısıyla et severlerin favorilerindendir. Yanında sunacağınız yemekler, etin lezzetini tamamlayacak uyumlu tatlar sunabilir. Tek başına doyurucu olan bu yemek, lezzetli atıştırmalıklar ile birlikte sunulduğunda daha zengin bir menü hazırlamanızı sağlayabilir. Bu yüzden antrikotu tek başına sunmak istemiyorsanız, eşlikçilerini iyi seçmeniz gerekir.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce bütün antrikot tarifine göz atmayı unutmayın.
Antrikot öncesinde sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, sofralarınızda domates, un ve krema ile hazırlanan domates çorbasına yer verebilirsiniz. Videolu anlatımıyla domates çorbasını defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Antrikot öncesinde hem şık, hem de besleyici bir çorba yapmak istiyorsanız, Fransız usulü soğan çorbası tam size göre. Soğan, un, tereyağı ve su ile hazırlanan bu çorba, 1 saat içinde sofralardaki yerini alır.
Söz konusu et yemekleri olduğunda, yanında mutlaka patates püresi gibi hafif ve lezzetli yemeklere yer verilmesi gerekir. 35 dakikada hazırlanan patates püresini videolu anlatımıyla kolayca sunabilirsiniz.
Mantarların kaşar peyniri ile birlikte air fryer'da pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek hem çok pratik, hem de çok lezzetlidir. Tercihen kültür mantarı veya kestane mantarı kullanılması önerilir.
Et yemeklerinin yanında tazelik katmak için mutlaka salataya yer verilmesi gerekir. Yedikule marulu, brokoli, fesleğen ve maydanoz ile hazırlanan bu salatayı ballı hardallı sos ile zenginleştirebilirsiniz.
Antrikotun yanında fresh bir tarif arıyorsanız, siyah kinoa, ıspanak, roka, domates ve çilek dilimleri ile hazırlanan yeşil salatayı mutlaka listenize ekleyin.
Antrikotun yanına çok yakışan üç mantarlı risotto, porçini mantarı, kültür mantarı ve kestane mantarı karışımından oluşur. Özel gecelerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir.
Pirinç, parmesan peyniri ve mozzarella peyniri ile hazırlanan arancini topları, İtalyan mutfağından yayılan lezzetlerden biridir. Dışı galeta unu ile kaplanan arancini, kızartma usulüyle pişirildikten sonra servis edilir.
Antrikot yanında sebze yemeğine yer vermek istiyorsanız, kereviz graten tam size göre. Kereviz, sebze suyu, krema ve gravyer peyniri ile hazırlanan bu tarifi, kekik ile zenginleştirebilirsiniz.
Nohut, tahin ve zeytinyağı ile hazırlanan humus, etin yoğunluğunu dengelemek için sunabileceğiniz mezelerden biridir. Özellikle ızgara edilmiş antrikotun yanına çok yakışır.
Karadut şurubu, et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz içecekler arasında yer alır. Karadutun tatlı-ekşi dengesi ve serinletici etkisi et yemeklerinin lezzetini ikiye katlar.
Her şeyiyle eksiksiz bir menü hazırlamak istiyorsanız, tatlı seçimini volcano kekten yana kullanabilirsiniz. Çikolata, un ve yumurta ile hazırlanan volcano keki, orman meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;