Antep Fıstığı Nasıl Açılır?
Antep fıstığı lezzetli bir atıştırmalıktır. Atıştırmalık olmasının yanı sıra tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılabilir. Sizlere kabuklu Antep fıstığı nasıl açılır anlattık. İşte, Antep fıstığı nasıl açılır:

Antep fıstığı lezzetli bir atıştırmalıktır ve fıstıklı ve otlu kuzu eti veya ev yapımı fıstıklı dondurma gibi birçok farklı tarifte kullanılır. Çoğu zaman, mağazadan satın aldığınız antep fıstığı hala kabuklarında olacaktır ve bu da onları açmayı biraz zorlaştırabilir. Dişlerinizi mahvetmek ya da onları açmaya çalışırken tırnaklarınıza zarar vermek yerine, kabukları kırmak için çakı, bozuk para ya da sarımsak presi gibi başka nesneler kullanabilirsiniz. Sizlere kabuklu Antep fıstığı nasıl açılır anlattık. İşte, Antep fıstığı nasıl açılır:


Zaten Kırılmış Antep Fıstıkları Nasıl Açılır?

  1. Geniş bir boşluk varsa, kabuğu tamamen açmak için baş parmağınızı kullanın. Mağazadan satın alınan antep fıstığının çoğu olgunlaşmış ve yenmeye hazırdır. Kabuklu bir fıstığı incelediğinizde, kabuğun iki yarısı arasında fıstığın yeşil etini görüp göremediğinizi gözlemleyin. Eğer öyleyse, başparmağınızı kullanarak iki yarıyı kaldırmanız yeterlidir. Oldukça kolay bir şekilde vermeli ve yemeye hazır, lezzetli bir fıstık vermelidir.
  2. Parmaklarınızı temiz tutmak için kabuğun yarımları arasında bir bozuk para çevirin. Yemek üzere olduğunuz antep fıstığına yanlışlıkla bakteri bulaştırmadığınızdan emin olmak için daima temiz bir bozuk para kullanın (temizliğinden emin değilseniz kullanmadan önce dezenfekte edin). Madeni parayı kabuğun iki yarısı arasına yerleştirin ve somunu serbest bırakmak için çevirin
  3. Zar zor açılmış bir fıstığı başka bir fıstık kabuğuyla kırın. Bazen, fındığa kolayca erişebileceğiniz kadar açık olmayan bir fıstıkla karşılaşırsınız. Bu durumda, içindeki yeşil etin sadece bir kısmını gösteren ince bir açıklık arayın. Atılan kabuğun yarısını alın, sivri ucunu çatlağa sokun ve kabuğu bükerek fıstığın içine doğru itin. Bu hareket bir kaldıraç görevi görmeli ve iki yarıyı birbirinden ayırmaya zorlanmalıdır.


Çatlamamış Antep Fıstığı Nasıl Açılır?

  1. Kabuğu bir kavanoz veya kutuyla açmak için hafif bir baskı kullanın. Kırıldıktan sonra kaymasını önlemek için üzerine bir havlu koyun. Bir kavanozun, teneke kutunun veya benzeri bir şeyin düz kısmıyla yavaşça ezin. Bir çatlak duyduğunuzda veya hissettiğinizde bırakın.
  2. Bir kesme tahtası ve oklava ile birden fazla somunu aynı anda kırın. Bir kesme tahtası üzerine tek bir kat antep fıstığı koyun ve ardından fındıkların üzerini temiz bir bezle örtün. Somunlara oklava ile vurun ve bu hareketi tüm kesme tahtası üzerinde tekrarlayın. Havluyu çıkarın, çatlamış somunları çıkarın, havluyu değiştirin ve tüm somunlar kırılıncaya kadar işlemi tekrarlayın.
  3. Kapalı bir kabuğu kırmak için fındıkkıranı veya sarımsak presini tercih edin. Bu seçenek, tezgahlarınızı veya masanızı kabuğun kendisine çarpmasından kaynaklanan potansiyel darbelere karşı korur. Antep fıstığının kabuğunu çatlayana kadar sıkın ve ardından cevizi çıkarın.
  4. Aynı anda çok sayıda antep fıstığını hızla soymak için bir fıstık açacağı satın alın.


Açılmış Antep Fıstığının Saklanması

  1. Kabuksuz antep fıstıklarını temiz, kuru ve hava geçirmez kaplara koyun. Kabuklu fıstıklarınızı saklamak için kapaklı plastik kaplar veya fermuarlı plastik poşetler kullanın. Bunları mümkün olduğu kadar sıkı bir şekilde paketleyin; birbirine sıkı bir şekilde bastırılmasının zararı olmaz.
  2. Antep fıstıklarını 2 ila 3 ay oda sıcaklığında saklayın. Antep fıstıklarını dolaba koyabileceğiniz gibi, tezgahın üzerinde ya da buzdolabının üstünde de saklayabilirsiniz. Sadece hava geçirmez bir kapta saklandıklarından emin olun ve kurumamaları için doğrudan güneş ışığından uzak tutmaya çalışın.
  3. Antep fıstıklarını buzdolabında 1 yıla kadar saklayın. Antep fıstıklarınızın ömrünü uzatmak için onları buzdolabı veya kiler gibi serin bir yerde saklayın. Bunları daima sepet gibi açık bir yerde değil, hava geçirmez bir kapta saklayın.
  4. Antep fıstıklarını 3 yıla kadar güvenle dondurun. Antep fıstıklarını dondurucuya dayanıklı bir torbaya veya plastik kaba koyun. İhtiyacınız olana kadar onları dondurun. Buzlarını çözmek için tezgahın üzerinde 30 ila 40 dakika bekletin.

Şunlara da göz atın;

  1. Antep fıstığı nasıl kavrulur?
  2. Antep fıstığının faydaları nelerdir?
  3. Antep fıstığı melatonin içerir mi?
  4. Antep fıstıklı tuzlu tarifler

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?