Tarifiniz çok basit olduğunda, bileşenlerini doğru bir şekilde almak önemlidir ve belki de hiçbir içecek bir Americano'dan daha basit değildir. Espresso ve su, sadece iki bileşen. Bu içecek, espressoyu eklemeden önce kahve fincanınıza sıcak su eklemek, hassas kremayı korumak gibi profesyonel ipuçlarıyla yükseltilebilse de, yine de sadece seyreltilmiş espressodur. Americano'nuzu kendiniz yapmayı planlıyorsanız, vermeniz gereken kritik bir karar vardır ve bu, içeceğin bel kemiği olan espressonuz için hangi kahveyi seçeceğinizdir.
Neyse ki, uygun bir Americano için gerçekten tek bir seçenek var. Gerçek espresso için sadece en derin, en koyu kızartma yeterli olacaktır. Daha hafif kavrulmuş kahve çekirdekleri, sulanması gereken bir içecek için ihtiyacınız olan lezzet derinliğini sağlamaz. Espresso'nun doğasında bulunan acılık, basınç altında sıcak su ile çıkarılan tüm tat ve yağlarla ince öğütülmüş, koyu kavrulmuş çekirdeklere dayanır.
Daha hafif kavrulmuş kahve çekirdekleri, narin tatlar ve parlak meyve ipuçlarıyla dolu olağanüstü kahve fincanları yapabilir, ancak espresso, daha koyu bir tonda kavrulmuş çekirdeklerin ürettiği derin, koyu tatlara ve yağlara dayanır. Espresso, Americano'yu sulu bir hayal kırıklığı yerine tatmin edici bir fincan kahve yapan koyu kavrulmuş kahvenin ortaya çıkardığı yağlar nedeniyle normal sade kahveden daha viskozdur.
Daha hafif kavrulmuş bir kahveden yapılan demlemeye su eklerseniz, çekirdekler daha uzun kavurma sürelerinin ürettiği yağlardan yoksun olduğu için sonuçlar o kadar zengin olmaz. Hafif kızartmalar, onları bir Fransız presi veya dökme yöntemiyle hazırlıyorsanız iyi çalışır çünkü çekirdeklerden mümkün olduğu kadar çok lezzeti sıkmak için daha uzun demleme süreleri gerektirirler. Teknik olarak, espresso hala herhangi bir kavrulmuş kahveden yapılabilir, ancak bir Americano'dan beklediğimiz lezzeti veren en koyu kavrulmuş kahvelerdir.
Şunlara da göz atın;