Ahşap Vs. Metal Pizza Küreği: Sizin İçin En İyisi Hangisi?
Pizza küreği, pizzayı fırına yerleştirmek için bir araçtır ve pişirmeyi bitirdikten sonra pizzayı çıkarmak için kullanılanla aynıdır. Ancak dikkatli bakarsanız, tüm pizza küreklerinin aynı olmadığını fark etmişsinizdir; bazıları ahşaptan, bazıları ise metalden yapılmıştır. Sizler için hangisi daha iyidir anlattık, ahşap mı metal mi kürek kullanmak daha iyi:

Diğer birçok mutfak yemeği gibi, Pizza'nın da bir metodolojisi ve çok farklı stilleri vardır ve birçok çevrede başlı başına bir sanat formu olarak kabul edilir. Bazı pizza mekanları veya pizza severler, derin hamurlu pizzanın pizza olarak kabul edilip edilmeyeceği veya ananasın bir dilim üzerinde bulunup bulunmadığı gibi son derece hassas konular da dahil olmak üzere, pizzayla ilgili ciddi ve tutkulu tartışmalara girer. Pizza, İtalyan yemeğidir, Dünya çapında en sevilen yemeklerden biridir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın olarak sevilen bir yemektir ve 200 milyondan fazla Amerikalı düzenli olarak dondurulmuş pizza yer

Bazı yerler hızlı pişiren fırınlarına yemin eder, diğerleri tuğla fırının kömürünü tercih eder ve bazı insanlar evlerinde konveksiyonlu fırınlarda kendi pizzalarını pişirmeyi sever. Ancak evde kendi pizza uzmanınız olmayı planlıyorsanız, birkaç temel araca yatırım yapmalısınız. Belki kendinize bir pizza taşı satın aldınız veya hatta arka bahçenizde odun ateşinde pizza fırını yapacak kadar ileri gittiniz, ancak kendi kaliteli pizzalarınızı yapmaya yatırım yapıyorsanız satın almanız gereken önemli araçlardan biri pizza küreğidir...

Ahşap Pizza Küreği

Pizza küreği, pizzayı fırına yerleştirmek için bir araçtır ve pişirmeyi bitirdikten sonra pizzayı çıkarmak için kullanılanla aynıdır. Pizza lokantalarının mutfaklarında gördüğünüz uzun saplı ve pizzanın konulduğu düz bir küreği olan nesne olarak tanıyabilirsiniz. Yemeğinizi alırken ve pizzanızı döndürürken yanmamak için çok önemlidir. Ancak dikkatli bakarsanız, tüm pizza küreklerinin aynı olmadığını fark etmişsinizdir; bazıları ahşaptan, bazıları ise metalden yapılmıştır.

Ahşap pizza kürekleri klasik seçimdir. Pizzayı önceden ısıtılmış bir fırına aktarmak için mükemmel bir araçtır. Ahşabın pizza hamurunun küreğe yapışmasını engellemeye yardımcı olması ve dokulu yüzeyinin fırın tepsisine veya taşa düzgün bir şekilde aktarılmasını sağlaması nedeniyle yüzyıllardır kullanılmaktadırlar. Geleneksel ahşap kürekleri ağır olma eğilimindedir, ancak bugün birçoğu bambudan hafif yapılır, böylece daha az kas toplayanlar tarafından kolayca kullanılır.

Metal Pizza Küreği

Ahşap pizza küreğini çok ağır ve temizlemesi zor bulursanız, her zaman dikkate alınması gereken bir metal küreği vardır. Metal küreklerin alüminyumdan yapılmış bıçaklarla geldiğini iddia ediyor. Bu kabukları, ahşap muadillerine kıyasla yıkamak çok kolaydır çünkü zarar görme endişesi duymadan sabun ve suyla ovalayabilirsiniz ve havayla kurutma veya yağlama gerektirmezler. Tahta küreklerinin aksine gözenekleri yoktur ve emici değildirler bu nedenle koku ve leke tutmazlar. Bu şekilde, nispeten az bakım gerektirirler ve kullanımları kolaydır.

Metal küreğin pizza hamuruyla nasıl etkileşime girdiğine gelince, birkaç dezavantajı var. Alüminyum pizza küreği seçeneğe göre daha hafif, daha ince ve kaldırması daha kolay olabilir, ancak metal çok pürüzsüz olduğu için pizza hamuru ona yapışıyor. Bunu önlemenin birkaç yolu olduğunu söylüyor. İlk olarak, hamur ile alüminyum arasında küçük bir yapışmaz tabaka oluşturarak kabuğunuzu unlayın. Kullanabileceğiniz başka bir şey mısır unu, ama çok fazla kullanmayın, yoksa pizzanızın fırında yanacak çıtır çıtır bir mısır unu oluşturacaksınız. Son ipucu, hızlı hareket etmektir; ham hamur kabuk üzerinde ne kadar az zaman harcarsa o kadar iyidir.

Hangisini Kullanmalısınız?

Her iki pizza küreğinin de avantajları ve dezavantajları vardır, peki sizin için en uygun seçeneğin hangisi olduğunu nasıl seçersiniz? Kol gücünüz varsa ahşap pizza küreği tercih edebilirsiniz.  Pizzanızın alete yapışmasını neredeyse tamamen ortadan kaldırır, bu da pizzanızın dibini yakabilecek yırtık ve yırtıkları ve fazladan un ve mısır unu kullanımını önlemede uzun bir yol kat eder. Kabuktan fırına sorunsuz geçiş aynı zamanda üst kaplamanızın bozulmadan kalacağı anlamına gelir ve ahşabın görünümü pizzacılar için geleneksel ve estetik anlamda çekici kabul edilir.

Öte yandan kolay temizliğe ve hafif mutfak aletlerine değer veren aşçılar için metal pizza küreği tercih edilebilir. Alüminyum pizza kürekleri, hassas bilekleri ve düşük üst vücut kuvveti olan kişiler için de mükemmeldir. Metal kürekler, çabuk kuruyan uzun ömürlü ürünlerdir, bu nedenle, alması ve kaldırması kolay bir alet arıyorsanız, bu seçeneği göz önünde bulundurmalısınız. Metal kabuğu da ahşaptan çok daha incedir, bu da pizzayı almayı veya çevirmeyi kolaylaştırır, bu nedenle pizza yapma yönteminiz çok fazla döndürme gerektiriyorsa, belki de metal bir kabuk sizin tarzınıza göre daha uygun olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Pizza tarifleri
  2. Pizza taşı nedir?
  3. Pizza nasıl tekrar ısıtılır?
  4. Hazır pizza nasıl pişirilir?
  5. Sebzeli pizza tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Dünyanın En Tehlikeli Yemeği: Japon Usulü Fugu
11 Aralık 2024 Masterchef: 2. Dokunulmazlık Oynandı!
TasteAtlas 2024'ün En İyi Mutfaklarını Açıkladı: Türk Mutfağı Kaçıncı Sırada?
Melas Nedir, Nerelerde Kullanılır?
TasteAtlas 2024'ün En İyi Yemeklerini Seçti: Listede 7 Türk Yemeği Var!
Su İçmek Sivilcelere İyi Gelir Mi?