Ahşap Mobilyalardaki Küf Nasıl Temizlenir?
Ahşap mobilyadaki küf nasıl temizlenir? Küf temizlerken hangi karışımlar kullanılabilir? İşte, ahşap mobilyalardaki küfleri temizlemek için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Küf sporları, iç ve dış mekanda havada asılı kalır ve büyümeye başlar. Sıcaklık ve nem oluştuğunda, küf daha fazla büyümeye başlar. Bu durum evdeki ahşap mobilyaların küf dolmasına neden olabilir. Mobilyaları küfün yayılamayacağı bir şekilde temizlemek, en etkili çözümlerden biridir. Çünkü küf sporları insan sağlığı için zararlıdır ve doğru müdahale edilmezse küfü çıkarmak imkansız olabilir. 

Ahşap Mobilyalardaki Küf Nasıl Temizlenir?

  1. Öncelikle işe eldiven, koruyucu gözlük ve hava maskesi takarak başlayın. Çünkü küf, akciğerlere giderse sağlık için çok zararlı olabilir. Bu yüzden küfü temizlerken mutlaka eldiven ve hava maskesi kullanılması gerekir.  Eğer küfe karşı alerjiniz varsa, cildinizi mümkün olduğunca örtün.
  2. Mobilyayı imkanınız varsa dış alana (bahçe veya balkon) götürerek temizleyin. Bu sayede küf sporlarının yayılmasını önleyebilirsiniz. Eğer imkanınız yoksa ve iç mekanda temizleyecekseniz, mutlaka pencereleri açın tutun.
  3. Temizleme işlemine ilk olarak elektrik süpürgesiyle başlayın. HEPA filtreli elektrik süpürgesi, küflü alanların temizlenmesini kolaylaştırır. Küflü alanları temizledikten sonra, süpürgenin torbasını açık alanda boşaltın.

  1. Eğer mobilyadaki küf miktarı çok hafifse, mobilyayı güneşte bekletip havalandırarak ortadan kaldırabilirsiniz. Bunu birkaç gün tekrarlamak, güneşin küfleri yok etmesini sağlar. Güneşin etkisini güçlendirmek için, beyaz sirkeli su karışımını mobilyanın üstüne sıkıp bekletebilirsiniz.
  2. Daha yoğun küfleri, bulaşık deterjanı ile çıkarabilirsiniz. Bir kova ılık suya bulaşık deterjanı dökün. Yumuşak kıllı bir fırça yardımıyla küflü bölgeleri nazikçe ovalayın. Temizleme işlemi bitince, mobilyayı temiz nemli bir bezle silin ve kurulayın. 
  3. Bulaşık deterjanı işe yaramıyorsa, damıtılmış beyaz sirkeyi suyla karıştırarak küflü bölgeleri temizleyebilirsiniz. Küf tamamen gidince, kuru bir bezle mobilyayı kurulayın.
  4. İnatçı küfler için, çamaşır suyu solüsyonu hazırlayabilirsiniz. Bunun için bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve 5 bardak suyu karıştırın. Karışımı mobilyaya uygulayın ve yumuşak sünger yardımıyla mobilyayı temizleyin. Ardından mobilyayı kurumaya bırakın.
  5. Çamaşır suyunun keskin kokusu, ciğerlerinize zarar verebilir. Bu yöntemi uygularken pencerelerin açık olmasına ve maske takmaya özen gösterin.

Şunlara da göz atın;

  1. Ahşap mutfak dolapları nasıl temizlenir?
  2. Mutfakta sirke ile temizlemeniz gereken yerler
  3. Derin dondurucu nasıl temizlenir?
  4. Mutfak masası nasıl temizlenir?
  5. Mutfak eşyaları nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı