18-35 yaş arasındaki tüm genç şeflerin katılımına açık olan yarışmaya, adaylar, “Gıdanın Geleceği için Atıksız Mutfak” temasında hazırladıkları reçeteleri ile online başvuru yaptı. İletilen tarifler arasından seçilen 10 aday; jüri üyeleri tarafından gastronomi üzerine aldıkları eğitim, mutfak deneyimi, atıksız reçetelerdeki yaratıcılık ve teknik, Türk mutfağı ile olan ilişkileri gibi birtakım değerlendirme kriterleri doğrultusunda incelenerek belirlendi. Final menüsünde; başlangıç, ana yemek ve tatlının olduğu 3 tarif yer aldı.
Yarışma jürisinde yer alan Maximilian J.W. Thomae, Funda İnansal, Gazeteci-Gastronomi Yazarı Ebru Erke, Şef Çiğdem Seferoğlu ve Şef Emre Şen tarafından yapılan oylama sonucunda kazananlar Ayşegül Uslu, Özge Nur Yılmaz ve Volkan Özkur oldu.
“Türk mutfağının sürdürülebilirlik alanındaki elçileri” olarak görülen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları, İtalya’da sürdürülebilir mutfak odağında eğitim hakkı kazandılar.
Metro Türkiye sponsorluğunda ve Dude Table tarafından organize edilen yarışmayı kazanan genç şefler, uluslararası arenada deneyim kazanırken, aynı zamanda yabancı şeflerle de tanışma ve birebir çalışma şansı yakalayacak.