Kasım ayı, şalgam, ıspanak, pırasa, turp, karalahana, pancar ve karnabahar gibi sebzelerin pazar tezgahlarında yer aldığı bir aydır. Lezzetli yemeklere konuk olan bu sebzelere, portakal, ayva, mandalina, greyfurt, muz, armut ve Trabzon hurması gibi sağlıklı meyveler eşlik eder. Kış meyve ve sebzelerinin bol bol tüketildiği bu ayda, tezgahlarda yerini alan kestane ve bal kabağı da birçok tarifte kullanılır. Denizden çıkan lüfer, palamut, uskumru ve hamsi ise en lezzetli hallerine kavuşur. Bu kez, okurlarımızın Kasım ayı boyunca deneyip çok beğendiği, viral olan tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte, Kasım ayının favori tarifleri:
Ispanak, pirinç ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, kış aylarının favori tariflerinden biridir. Ortalama 45 dakikada hazırlanan ıspanak yemeğini, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Pirinç, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile hazırlanan zeytinyağlı lahana sarması, yoğurt eşliğinde sunulur. Porsiyonu 105 kalori olan bu tarifi, mutlaka defterinize ekleyin.
Ekim ayında viral olan Dubai çikolatasının ardından, kadayıf, fıstık ezmesi ve tahin ile hazırlanan Trabzon çikolatası Kasım ayının favorisi olmayı başardı. Yoksa hala denemediniz mi?
İstiridye mantarının yağda sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, domates sosu, tırnak pide ve yoğurt eşliğinde sunulur. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Balkan mutfağının sevilen tatlarından biri olan tikvenik, yufka, bal kabağı, ceviz ve tarçın ile hazırlanır. Özel günlerde sunulan bu lezzeti mutlaka deneyin.
Galeta unu, krema, şerbet ve antep fıstığı ile hazırlanan şehrazat tatlısı, çayın yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Cupların içinde servis edebilirsiniz.
Kışın en sevilen lezzetlerinden biri olan kestaneyi evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Tarif adımlarını takip ederek fırında kestaneyi 30 dakika içinde sunabilirsiniz.
Taze madımak otu, pirinç ve su ile hazırlanan madımak çorbası, Kasım ayının en sevilen başlangıçları arasına girmeyi başardı. Madımak çorbasını limonla servis edebilirsiniz.
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan ayva reçelini tam mevsimindeyken hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 5 malzeme ile ayva reçelini kolayca hazırlayabilirsiniz.
Milföy hamuru, elma, ceviz ve tarçın ile hazırlanan bu tatlı, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisidir. Pişirme işleminin ardından elmalı cevizli milföyleri bal ile tatlandırabilirsiniz.
Kasım ayında en çok okunan haberler;