Şalgam Suyu
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şalgam, turpu andıran şalgam ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesine özgü bir sebze olsa da şalgam suyu tüm bölgelerde sofraların kış içeceği olarak yerini alır. Vücut direncini artırıcı ve tansiyon düzenlemesi açısından önemli faydalara sahip şalgam özellikle kırmızı etle uyumlu doğal bir içecektir.

Şalgam Suyu Nasıl Saklanır?

Şişelere doldurduğunuz şalgam suyu buzdolabında 15 gün saklanabilir. Mayalanması için eklediğiniz ekmek yerine 1 su bardağı bulgur ve 1 yemek kaşığı nohut ilave ederek de hazırlayabilirsiniz.

Şalgam Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Şalgam Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şalgam, pancar ve mor havucu soyun. Şalgam ve pancarı ince dilimleyin. Mor havuçları dörde bölün.
  2. Sarımsağı küçük parçalara ayırarak ekleyin. Ekmeği tülbente sarın.
  3. Tüm malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) kavanoza koyun.
  4. Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavanoza doldurun.
  5. Kavanozun tamamını suyla doldurun. 15 gün serin bir yerde bekletin. Üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayın.
  6. Suyu ince bir tülbentten süzün ve cam şişelere doldurun. Şalgam suyunuz hazır.

Tarif Kategorileri

İçecek Tarifleri Soğuk İçecekler Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Alkolsüz İçecekler

Benzer Tarifler

Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Viskili kahve
Sıcak şarap
Naneli limonata
Irish coffee
Karidesli ve sebzeli lazanya