Naneli Limonata
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege ve Akdeniz bölgesinde neredeyse her evin bahçesinde yetişen limon, meyve öncelikle genellikle suyu için kullanılır. Özellikle çorbalarda ve salatalarda lezzeti arttırmak ve sindirimi kolaylaştırmak amacıyla kullanılan limon C vitamini deposudur. Yaz aylarının en sevilen ve en serinletici içeceği şüphesiz limonatadır diye düşünerek, bu ay sizler için atölyemizde ev yapımı konsantre limonata hazırladık. Temel yapımını verdiğimiz limonataya taze sıkılmış vişne suyu, karpuz ve çilek gibi meyveler ekleyerek farklı lezzette aromalar yakalayabilirsiniz.

Naneli Limonata Tarifi İçin

Malzemeler

Naneli Limonata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Karışıma portakal suyu ve taze nane eklerseniz Osmanlı saray limonatası, taze nane, taze kekik ve taze fesleğen eklerseniz Kuzey Afrika limonatası, karabiber eklerseniz de Avrupa limonatası yapmış olursunuz! Eğer tarçın-karanfil tadını seviyorsanız; bir parça tülün içine kabuk tarçın ve 3-4 karanfil tanesi koyup bağlayın ve limonatanın içinde bir süre tadı çıkana kadar bekleterek farklı bir tat yakalayın.

  Püf Noktası

Limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla, beyaz kısmına inmeden rendeleyin. Limonun beyaz kısmı tadının acı olmasını sağladığından tercih edilmiyor.

Tarif Kategorileri

Soğuk Alkolsüz Kokteyl Soğuk İçecekler Alkolsüz İçecekler İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Şalgam suyu
Viskili kahve
Sıcak şarap
Irish coffee
Karidesli ve sebzeli lazanya