Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Alperen Dağdelen
1 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 13 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Defalarca denemem sonucunda fırın süresi, ısısı ve içine eklenebilecek malzemeler olarak kendim geliştirdiğim dışı kıtır, içi yumuşacık ağızda dağılan mükemmel lezzet.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

İsteğe göre;

Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tereyağını dışarıda bekletip iyice yumuşamış oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekerleri homojen bir kıvam alıp karışana kadar yoğurun. 
  2. Ardından yumurtaları ekleyip 30 saniye daha çırpın.
  3. Beraberinde un, karbonat ya da kabartma tozu, vanilya, tuzu (isteğe göre olan malzemeleri bu aşamada atın) ekleyerek 20 saniye daha çırpın.
  4. Son olarak parça çikolataları (kırılmış fındık veya fıstık ekleyecekseniz bu aşamada atın) ekleyerek hamurlara birebir karışmasını sağlayın.
  5. Hamur klasik kurabiye hamuru gibi değil daha çok yumuşak bir kıvamda olacak.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla aralarında boşluk olacak şekilde çok büyük olmayacak şekilde yerleştirin. (boşluksuz ve büyük yaparsanız yapışır. Fırında çok yayılıyor.)
  7. Tavsiye ettiğim gibi yapacak iseniz dondurulmuş Nutella veya kakaolu fındık kreması gözükmeyecek şekilde hamurla kaplayın ve biraz daha boşluk bırakın.
  8. Önceden ısıtılmış (ısıtılmış olması önemli kurabiyemiz dışarda da pişeceği için çiğ kalır.) 180 derecelik fırında 13-14 dakika pişirin. (her fırın aynı dakika da pişirmeyebilir kontrollü olmanızda fayda var)
  9. Önemli bir püf noktası: Tepsileri tek tek fırına yerleştirin. Belirtilen süre sonunda fırını açıp kurabiyeleri ellediğinizde hafif yumuşaklık hissedeceksiniz.
  10. Sakın pişmedi diye düşünmeyin rengi dönmeye yakın üzerinde çatlaklar oluşmuş ise direk çıkartın.
  11. Hem dışarıda kendi ısısında da pişecek hem de dışarının havasını aldıkça yumuşaklığını kaybedip sertleşecektir.
  Püf Noktası
  • Nutella ve kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve pişirme kağıdının üzerine sıralayıp dondurucuda bekletin. Hamuru hazırlayıp iç dolgusu olarak kullanın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kurabiye Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şalgam suyu
Viskili kahve
Sıcak şarap
Naneli limonata
Irish coffee
Karidesli ve sebzeli lazanya