Balkabağı Püresi

Balkabağı Püresi
07 Aralık 2021

Yüksek oranda lif içeren balkabağı, kabızlığa iyi gelir. Sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir. Bununla birlikte vücudun hastalık direncini arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, balkabağı püresi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabağı Püresi için

Malzemeler

  • 2 dilim balkabağı 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • ½ su bardağı kaşar
  • 3-4 dal maydanoz
  • Balkabağı Püresi

    Nasıl Yapılır

    1. Balkabaklarının kabukları soyulur ve çatal ile delikler açılır. 
    2. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve baharatlar dökülür, sarımsaklar ile birlikte fırına atılır. 
    3. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Ardından blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. 
    4. Tavada kaşar ve zeytinyağı ile birlikte birkaç dakika pişirilir. 
    5. Maydanoz ince ine kıyılır ve üzerine dökülerek servis edilir.
    Yorumlar

    Benzer Tarifler

    Lezzet Logo