Peynirli Sultani Bezelye

Peynirli Sultani Bezelye
03 Kasım 2023

Bezelye, kuşkonmaz, salatalık ve dereotu ile hazırlanan bu yemek, ricotta peyniri ile tatlandırılır. Şık sunumu ve damaklarda iz bırakan lezzeti ile özellikle davet sofralarında yer verebileceğiniz tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, Şef Yıldız Öz Samaha'dan peynirli sultani bezelye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli Sultani Bezelye için

Malzemeler

  • 1 kase sultani bezelye 
  • 1 kase bezelye 
  • 4-5 adet kuşkonmaz 
  • 2 adet salatalık
  • Yarım demet dereotu 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 adet kırmızı soğan 
  • 2 yemek kaşığı ricotta peyniri 

Sos için:

  • 1 adet limon 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı karabiber 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Peynirli Sultani Bezelye

Nasıl Yapılır

  1. Sultani bezelyenin uç kısımlarını temizleyip çok hafif sıcak suda haşlayalım. Daha sonra soğuk sudan geçirip kenara alalım. 
  2. Bezelyeleri ve kuşkonmazları sıcak suda haşlayalım, suyunu süzüp aynı şekilde maydanoz, dereotunu ekleyelim. 
  3. Ardından sultani bezelye, bezelye, kuşkonmaz ve peyniri ekleyelim. Sos malzemeleri karıştırıp salatanın üstüne dökelim ve üzerine ay çekirdeklerini serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Püf Noktası

Peynir tuzlu olduğu için tuz eklemedim. Siz arzunuza göre ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo