Tavuklu Endivyen Salatası

Tavuklu Endivyen Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuklu Endivyen Salatası için

Malzemeler

  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet endivyen
  • 8 kiraz domates
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı susam

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Tavuklu Endivyen Salatası

Nasıl Yapılır

Tavuk etini döverek inceltin ve cam bir kaseye alın. Zeytinyağı, kekik ve rendelenmiş sarımsak ekleyip tavuk etinin her yerine sürün. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Sosundan çıkartıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.

Endivyen yapraklarını yıkayıp süzgeçte suyunu iyice süzdürün. Kiraz domatesleri ince doğrayın ve mısır ile birlikte endivyene karıştırarak harmanlayın. Salata kasesine aktarın.

Zeytinyağı, limon, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tavuğu şeritler halinde doğrayıp salatanın üzerine dizin. Susamı yağsız tavada kavurun. Salataya serpiştirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo