Karnabahar Turşusu

Karnabahar Turşusu
22 Nisan 2024

Doğal antibiyotik olarak bilinen karnabahar turşusu, sarımsak, sirke, kaya tuzu ve karnabahar karışımından oluşur. Son dönemlerde çok popüler olan karnabahar turşusu tarifi için, hazırsanız detaylara geçebiliriz.

Evde turşu hazırlarken her seferinde turşu suyunun bulandığını fark ediyorsanız, ''Turşu suyu neden bulanır?'' başlıklı yazıya göz atabilirsiniz.

Kavanoz kavanoz hazırlanan kışlık turşu tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karnabahar Turşusu için

Malzemeler

  • 1 büyük boy karnabahar
  • 1 baş sarımsak
  • 9-10 adet nohut
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 bardak üzüm sirkesi 
  • 3 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet 1 litrelik kavanoz
Karnabahar Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Büyük boy karnabaharı parçalara ayırıp yıkayın.
  2. Kavanozun içerisine öncelikle sarımsak ve nohutları koyun ve üzerine karnabaharları ilave edin.
  3. Son olarak tuz, şeker, sirke ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyun.
  4. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve güneş görmeyen serin bir yerde yaklaşık 10 gün kadar muhafaza edin.
  5. 15 gün sonunda turşunuz hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Karnabahar turşusunu, fırında tavuk but veya bolu köftesi eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Turşu yapımında su ilave ederken sıcak ilave ederseniz turşunuzun olma süresi kısalacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo