Kremalı Mantarlı Ege Çipurası

Kremalı Mantarlı Ege Çipurası
09 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kremalı Mantarlı Ege Çipurası için

Malzemeler

  • 1 kutu Ege çipurası
  • Yarım kg mantar
  • 150 ml krema
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 3~4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Kremalı Mantarlı Ege Çipurası

Nasıl Yapılır

  1. Derin dondurucudan 1 paket Ege çipurayı çıkarın. Paketin üzerinde yazan pişirme önerisine göre pişirin.
  2. Mantarı çok az akan suyun altında yıkadıktan sonra ince olmayacak şekilde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  3. Doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Mantarları ve limon suyunu ilave edip 5-6 dakika orta ateşte soteleyin.
  4. Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  5. Servis tabağına alın. Üzerine Ege çipurayı alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin içerisinde sık sık yer verilen krema ve mantar ile hazırlayabileceğiniz kremalı mantar çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo