Elma Reçeli

Elma Reçeli
06 Kasım 2023

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel; birçok çeşitle sunulabilir. Ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilen elma ise, reçel ve tatlı yapımında kullanılan meyvelerden biridir. Stres ve uykusuzluk gibi sorunlara iyi geldiği bilinen bu meyvenin, hafızayı güçlendirici etkisi de vardır. Genellikle diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilir. Cilt dostu olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirir. Elma reçeli nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı elma reçeli tarifini gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Elma Reçeli Kaç Kaloridir?

Doğal meyvelerle hazırlanan elma reçelinin 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir. Şekersiz elma reçeli için, tatlı kırmızı elmalardan kullanabilirsiniz. Alternatif olarak erik reçeli veya taze incir reçeli tarifi deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Elma Reçeli için

Malzemeler

  • 10 doğranmış orta boy elma
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 tane karanfil
  • 3 çubuk tarçın
Elma Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Tencerede su ve şekeri 5 dakika kaynatın. Elma, tarçın ve karanfil ekleyerek karıştırın.
  2. Limon tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun.
  3. Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız elmaların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Başlamadan önce kabuklarını alacalı bir şekilde soyabilirsiniz.
  • Yeşil elma ekşi olduğu için, kırmızı veya sarı elma kullanabilirsiniz. Elmaların tadına bakarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz.
  • Kıvamının tutması için sık sık kontrol edin ve karıştırma esnasında tahta kaşık kullanın. Cam kavanozları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • İçerisine atacağınız tarçını çubuk veya toz halinde kullanabilirsiniz. Limon tuzu yerine limon suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız reçel kavanozlarını, serin bir yerde muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo