Kabaklı Ve Bademli Tagliatelle

Kabaklı Ve Bademli Tagliatelle
29 Eylül 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabaklı Ve Bademli Tagliatelle için

Malzemeler

  • 1 paket tagliatelle
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 3/4 su bardağı file badem
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz
Kabaklı Ve Bademli Tagliatelle

Nasıl Yapılır

Tagliatelle makarnayı kaynayan tuzlu suda pişirip süzün. Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan enlemesine ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ince dilimleyin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. File bademleri ayçiçeği ile rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip kalan zeytinyağında soteleyin. Kremayı, makarnayı, kabakları, bademleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo