Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette)

Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette)
15 Ağustos 2023

Güney İtalya'nın bir bölgesi olan Puglia'yla özdeşleşen orecchiette makarnası, küçük boyutlardadır. Zencefil, karides, kereviz sapı ve krema ile hazırlanan bu makarna, parmesan peyniri ile zenginleştirilir. Karidesli orecchiette tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı dünya mutfaklarını sevenler için, İtalyan mutfağı yemekleri listemizi buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette) için

Malzemeler

  • 500 gr orecchiette makarnası
  • 80 gr taze rezene
  • 80 gr kereviz sapı
  • 20 gr taze zencefil
  • 80 gr közlenmiş kapya biber
  • 10 gr taze fesleğen
  • 200 gr krema
  • 10 gr Frenk soğan
  • 400 gr kabuksuz karides
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 40 gr zeytinyağı
  • 5 gr tuz
  • 3 gr karabiber
Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette)

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını ekleyin. 
  2. Yağ biraz ısınınca ince doğranmış rezene, kereviz sapı, zencefil ve kapya biberi ekleyip biraz soteleyin. 
  3. Peşinden karidesleri ekleyip biraz rengi değişince kremayı ekleyin. 
  4. Sonrasında tuz ve karabiber ilave edin. 
  5. Haşladığınız makarnanın suyundan iki kepçe kadar sosunuza koyun. 
  6. Daha sonra ince kıyılmış fesleğenlerinizi ve ardından makarnayı ekleyin. 
  7. 1 dakika kadar pişirmeye devam edip parmesan peynirini üzerine rendeleyin. 
  8. Makarnayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış Frenk soğanlarını koyarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo