Pekmezli Kek

Pekmezli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pekmezli Kek için

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • ¼ tatlı kaşığı çekilmiş karanfil
  • ¼ tatlı kaşığı yenibahar
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Pekmezli Kek

Nasıl Yapılır

Kek yaparken özellikle yağ başta olmak üzere tüm katkı maddelerinin oda ısısında olmasına dikkat edin. Dikdörtgen ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp, zeminine yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaseye eleyin. Kuru üzümleri başka bir kaba alın ve 2 yemek kaşığı un ilave ederek harmanlayın. Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Pekmezi ilave edin. Hepsini karıştırıp yağladığınız kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip fırından alın. Soğuyunca kare dilimler kesip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo