Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek

Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek için

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek

Nasıl Yapılır

Un, mısır unu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Kabağı bol suyla yıkayıp kurulayın. Rendenin iri yanıyla rendeleyip süzgece alın. Yumurtalar ve yoğurdu geniş çukur bir kaba alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyip mikserle 5 dakika daha çırpın. Kabak, Antep fıstığı, tulum peyniri, kıyılmış dereotunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğutun. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo