Zeytin Ve Domates Soslu Tavuk But

Zeytin Ve Domates Soslu Tavuk But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytin Ve Domates Soslu Tavuk But için

Malzemeler

  • 4 tavuk but (kemikli)
  • 100 g çekirdeksiz siyah zeytin
  • 15 adet çeri domates
  • 100 ml tavuk suyu
  • 8 arpacık soğan (kabaca doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 4 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Zeytin Ve Domates Soslu Tavuk But

Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını bir fırın kabı içerisine yerleştirin. Üzerine siyah zeytin, çeri domates, arpacık soğan, sarımsak, tavuk suyu, taze biberiye, tuz ve karabiber koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt-üst fan modunda üzeri kapalı şekilde 45-50 dakika pişirin. Pişirme süresinin son 15 dakikasında alüminyum folyoyu kaldırın ve tavukların kızarmasını sağlayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo