Berliner

Berliner
19 Nisan 2024

Berliner, mayalı hamurdan yapılan bir tatlı türüdür. Almanya'dan yayılan bu lezzetli kızarmış hamurun içerisine krema, reçel, çikolata gibi soslar sıkılarak tüketilir. Lezzetli berliner için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları ve yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için reçelli berliner, kremalı donut ve elmalı cider donut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Berliner için

Malzemeler

  • 400 gr un 
  • 25 gr yaş maya 
  • 130 gr ılık süt
  • 50 gr şeker
  • 1 yumurta 
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağı, eritilmiş
  • 5 gr vanilya
  • Sıvıyağ, kızartmak için
Berliner

Nasıl Yapılır

  1. Ilık süt içerisine maya ve şeker alınarak aktifleşmesi için bekletilir. 
  2. Un, şeker, vanilya kapta harmanlanır. 
  3. Yumurta ayrı bir kapta çırpılır.
  4. Bütün karışımlar bir araya getirilerek yoğurulur. Hamur kıvamını aldığında mayalandırmaya bırakılır. 
  5. Ardından açılarak yuvarlak parçalar kesilir. Üzerine nemli bir bez serilir ve dinlendirilir.
  6. Tavaya sıvıyağ koyulur ve ısındığında hamurlar atılarak arkalı önlü pişirilir. 
  7. İçerisine istediğiniz dolguyu sıkabilirsiniz. 
  8. Pudra şekeri serpilerek servis edilir. 

Püf nokta:

  1. Kızartma esnasında kapağını kapatarak kızartırsanız berlinerlerin rengi daha iyi olacaktır. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo