Çilekli Pirinç Pastası

Çilekli Pirinç Pastası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Pirinç Pastası için

Malzemeler

  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yumurta akı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 kase çilek
  • 2 dal nane
  • 1 tutam tuz
Çilekli Pirinç Pastası

Nasıl Yapılır

2 kahve fincanı toz şeker ve 2 çorba kaşığı suyu bir tavaya alın. Kısık ateşte karamel halini alıncaya kadar pişirin. Ortası delik bir kek kalıbına hazırladığınız karameli döküp fırça ile her tarafına yayın. 

Sütü ve portakal kabuğu rendesini tencereye alıp kaynatın. Pirinci bol suda birkaç kez yıkayıp süzün. Pirinç ve vanilyayı kaynamakta olan süte ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler sütü tamamen çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince derin bir kaba boşaltın. Margarini ve kalan toz şekeri ilave edip hızla karıştırın ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını ekleyip tekrar karıştırın. 

Yumurta aklarını bir kaseye alıp tuz ekleyin ve kar haline gelinceye dek çırpın. Pirinçli karışıma ilave edip kaşıkla alttan yukarı doğru karıştırarak yedirin. 

Hazırladığınız karışımı kalıba dökün, üzerini kaşığın sırtı ile bastırarak düzeltin. Kalıbı içi kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtun ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında (benmari usulü) pişirin. 

Kalıbı fırından çıkarıp kenarlarını bıçakla sıyırın ve servis tabağına ters çevirerek alın. Çilekleri dilimleyin. Kekin üzerini çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla dekoratif şekilde süsleyin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo