Meyveli Kek

Meyveli Kek
30 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meyveli Kek için

Malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 140 g krem peynir
  • 85 g tereyağı
  • 100 ml krema
  • 250 g pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 2 muz
  • 2 şeftali
  • 6 kayısı
  • Üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
Meyveli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Kek için yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Aklarını bir kaseye alıp mikserle kabarana kadar çırpın. Başka bir kasede yumurta sarıları, toz şeker ve sıcak suyu çırpın.
  2. Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını diğer karışıtırma kabına ekleyip spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın.
  3. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp soğutun. Krem peynirli kremayı hazırlamak için krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  5. Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  6. Muzları yuvarlak, kayısı ve şeftaliyi yarım ay dilimleyip üzümlerle karıştırın. Meyveleri tereyağı ve bal ile hafif karamelize edin.
  7. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Krem peynirli kremanın yarısını alt parçanın üzerine yayın. Ilınan karamelize meyvelerin yarısını koyup diğer parçayı üzerine kapatın.
  8. Kalan kremayla kekin üzerini kaplayın. Kalan meyveleri kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Meyveli Kek Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; kek hamuruna bir miktar mısır unu ilave edin. Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden hamuru kalıba dökün. Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo