- Kek için yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Aklarını bir kaseye alıp mikserle kabarana
kadar çırpın. Başka bir kasede yumurta sarıları, toz şeker ve sıcak suyu çırpın.
- Ayçiçek
yağı, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını diğer karışıtırma
kabına ekleyip spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın.
- Hazırladığınız
kek harcını yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından alıp soğutun. Krem peynirli kremayı hazırlamak için
krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
- Pudra şekerini azar
azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı
buzdolabına alıp soğutun.
- Muzları yuvarlak, kayısı ve şeftaliyi yarım ay dilimleyip
üzümlerle karıştırın. Meyveleri tereyağı ve bal ile hafif karamelize edin.
- Soğuyan keki
enine ikiye kesin. Krem peynirli kremanın yarısını alt parçanın üzerine yayın. Ilınan
karamelize meyvelerin yarısını koyup diğer parçayı üzerine kapatın.
- Kalan kremayla
kekin üzerini kaplayın. Kalan meyveleri kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında
bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Meyveli Kek Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; kek hamuruna bir miktar mısır unu ilave edin. Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden hamuru kalıba dökün. Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin.
Teşekkür ederiz.