Yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyip köpük gibi oluncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ayrı bir karıştırma kabına eleyip harmanlayın.
Yumurtalı karışıma yoğurt, Ayçiçek yağı ve harmanladığınız kuru malzemeleri ekleyin.
Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Damla çikolatayı ilave edip karıştırın ve hamuru yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Çikolata sosu için, kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin ve ocaktan alın.
Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata sosunu servis tabağına aldığınız kekin üzerine gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.