Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patlıcan Dolması için

Malzemeler

  • 12 küçük patlıcan
  • 2 soğan 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gr kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Kiraz domates
Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanların bir ucunu kesip içlerini oyun. Kararmaması için içlerine tuz serpiştirin. Limonlu suda 15 dakika bekletip süzün. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  2. Soğanlar ve sarımsağı soyup kıyın. Zeytinyağını ısıtıp kıyma, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
  3. Ocaktan alıp tuz, tarçın ve haşlanmış nohutları ilave edin. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerini kiraz domatesle kapatın.
  4. Tencereye dizip kenarından iki çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Nefis patlıcan köftesi tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo