Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği
19 Şubat 2024

Ana vatanı Avrupa ve Batı Asya ülkeleri olan bezelye, baklagiller familyasının bir üyesidir. Türkiye'de en çok Afyon'da yetiştirilen bu besin; salata, çorba, et ve sebze yemekleri içerisinde kullanılır. İçeriğindeki mineraller sayesinde nörolojik gelişime katkıda bulunur ve hafızayı güçlendirir. Cilt sağlığını korumasının yanı sıra kolesterolü dengede tutar. Garnitür olarak da kullanılan bezelye, konserve veya hava geçirmeyen poşetlerde uzun süre saklanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraları güzelleştiren ve faydaları saymakla bitmeyen etli bezelye yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Düşük kalorili ve bol mineralli sulu yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen ve zengin besin değerleriyle sunulan türlü tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Bezelye Yemeği için

Malzemeler

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 300 g iç bezelye
  • 5~6 kuru domates
  • 2~3 kuru biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 demet dereotu
Etli Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve kuşbaşı dana etini zeytinyağında soteleyin. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca salçayı ilave edip karıştırın.
  2. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak 20 - 25 dakika pişirin.
  3. Ayıkladığınız bezelye, iri doğradığınız sarımsak, kuru domates ve kuru biberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyin.
  4. Etli bezelye yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etli Bezelye Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız eti birkaç saat öncesinden çıkartın ve dinlendirin. Bu sayede daha yumuşak olacaktır.
  2. Bezelyenin tadının değişmemesi için, tanelerini ayıkladıktan sonra pişirin.
  3. Konserve veya donmuş bezelye kullanacaksanız, bir gün önceden suda bekleterek canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Yemeğin tadını dengelemek için, tencereye birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
  5. Pişirme esnasında tencerenin kapağını hafif bir şekilde açık bırakın. Böylece kendi buharıyla pişmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Bezelye Yemeği Kaç Kaloridir?

  1. Etli bezelye yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. A, C ve K vitamini içeren bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, sadece sebzelerle hazırlanan zeytinyağlı bezelye tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo