Baklalı Enginar

Baklalı Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baklalı Enginar için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 6 enginar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 limon
  • Yarım litre soğuk su
  • 3 su bardağı iç bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 4 dal Frenk soğanı
Baklalı Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Rendelediğiniz soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Enginarlar, ayrı bir kasede çırptığınız toz şeker, tuz, un, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin.
  2. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşamaya başladığında iç baklaları enginarların üzerine ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  3. İnce kıyılmış dereotu ve Frenk soğanını ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

Tadına doyamayacağınız zeytinyağlı baklalı enginar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo