Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips

Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips için

Malzemeler

  • 1 su bardağı Us¸ak tarhanası (Elenmiş)
  • 3 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu (Kavrulmuş)
  • 1 çay kaşığı isot biber
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta akını derin kabın içinde bir  fiske tuz ile köpürtün. Ardından köpüren aklara kalan tuzu da ilave ederek çırpma is¸lemine devam edin.
  2. Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma işlemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin.
  3. Önceden 140-150 derece ısıttığınız fırında, hamur çıtırlaşıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo