Anadolu'nun en sevilen lezzetlerinden birini sizler için sunuyoruz. Ekşilisi, sütlüsü, kıymalısı, nohutlusu tarhana çorbasının en sevilen çeşitleridir. Çorba yapımında kullanılan tarhanalar genellikle Ağustos-Eylül ayında kış için hazırlanır ve kavanozlara doldurulur. Hazırlanan tarhanalar kış aylarının başlangıç menülerini süsler. Diyabet hastalarına önerilen bu besin, özellikle grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. Tarhana çorbasının faydaları nelerdir diye merak edenler için yazımızı buraya bırakıyoruz. Bununla birlikte her yörenin kendine has çorba hazırlama teknikleri vardır. İster kıymalı, ister ekşili hazırlayabileceğiniz tarhana nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız ev yapımı tarhana tarifine başlayabiliriz.
Nefis ve sıcacık tarhana çorbası tarifini de buraya bırakıyoruz. Ev yapımı erişte ve ev yapımı yoğurt tariflerine de göz atmayı unutmayın.
Ev Yapımı Tarhana Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Teşekkür ederiz.