Peynir Dolgulu Bal Kabağı

Peynir Dolgulu Bal Kabağı
15 Şubat 2024

Hem görüntüsü, hem de lezzetiyle davetkar bir tarif! Balkabağını dolu dolu peynirle buluşturarak, sofranıza kışın renkli bir ziyafet sunun.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Peynir Dolgulu Bal Kabağı için

Malzemeler

  • 1 adet orta küçüklükte bal kabağı
  • 15 ml zeytinyağı

İç dolgu:

  • 200 gr beyaz peynir
  • 70 gr kaşar peyniri
  • 10 gr taze kekik
  • 3 gr tuz
  • 15 ml zeytinyağı
  • 3 gr karabiber

Üzeri için:

  • Kabak çekirdeği
Peynir Dolgulu Bal Kabağı

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağı yıkanır ve kurulanır. 
  2. Kesme tahtası üzerine alınarak halka halka doğranır. 
  3. Doğranan kabakların çekirdekleri ayıklanır. 
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye alınarak yağlanır. 
  5. 180 derecede 15-20 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  6. Harç için bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. 
  7. Fırındaki balkabaklarının ortasına eklenir ve kızarana kadar pişirilir. 
  8. Kabak çekirdekleri ile birlikte servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo