Pastırmaya Sarılı Patates Paçası

Pastırmaya Sarılı Patates Paçası
08 Aralık 2022

Şef Deniz Orhun'dan davet sofralarınız için ara sıcak olarak sunabileceğiniz pastırmaya sarılı lezzetli patates tarifi ile karşınızdayız. Pastırma ve patates ile hazırlanan bu tarifi, kürdanlara batırarak sunabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmaya Sarılı Patates Paçası için

Malzemeler

  • 6 dilim pastırma (Antrikot)
  • 1 adet patates
  • 1/2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı et suyu
  • 5 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • Tuz
  • 1/4 limon
Pastırmaya Sarılı Patates Paçası

Nasıl Yapılır

  1. Patatesi mutfak robotundan geçirdikten sonra limon ile ovun ve sıvıyağ eklediğiniz bir tavada kavurmaya başlayın. Üzerine kekik ve sarımsağı ekleyin ve iyice yedirerek pişirin.
  2. Buğday nişastası, yumurta ve et suyunu bir kapta karıştırın ve patates tavasına ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırın. 
  3. Son olarak tuz ilave ederek pişirin. Pişince şekil verin ve pastırmalara sararak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo