Havuç Köftesi

Havuç Köftesi
04 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Havuç Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı un
Havuç Köftesi

Nasıl Yapılır

Havuçları yıkayıp temizleyin. Hafifçe haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Yağı tencerede eritip unu ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya yakın havuç püresi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurta ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp una bulayın. Elinizde yuvarlak biçimde şekillendirin. Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın. Köfteleri bu yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının çekilmesini sağlayın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Kabak köftesi tarifini de notlarınıza ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo